Hemmelige funktioner i Google Google Doodle

Nu kan du ikke bare finde vej i Google Maps — du kan også spille Snake. 

© Google

Spil Snake i Google Maps - og andre hemmelige Google-tricks

Der findes et væld af overraskelser, spil og skjulte funktioner hos Google. Vi viser dig her et par af de bedste og hvordan, du finder frem til dem.

3. april 2019

Hos søgegiganten Google kan du ofte støde på små og skjulte overraskelser i de forskellige værktøjer.

Den seneste skjulte funktion er et spil i Google Maps, der er en variation af det klassiske Snake, der i sluthalvfemserne og de tidligere 00’ere var med til at Nokia-mobiler kultstatus.

Der er egentlig tale om en aprilsnar, men det gør ikke spillet mindre morsomt.

Spil Snake på mobilen
SNAKE

Hvis du er ret meget over 25 år gammel, husker du sikkert det legendariske spil Snake på din gode, gamle Nokia-mobil. Nu har Google genoplivet den gamle klassiker. 

Sådan spiller du Snake i Google Maps

I spillet kan du - både på mobil og pc - vælge forskellige byer, hvor du med et tog eller en bus skal samle passagerer op på din vej, mens dit køretøj bliver længere og længere. Og så gælder det ellers om at holde tungen lige i munden og ikke ramme kanten eller dig selv — for så er spillet slut.

  • For at spille Snake på telefonen eller mobilen skal du gå til hjemmesiden her.

Snake er dog ikke Googles eneste skjulte funktion. Herunder har vi samlet et par af Googles bedste hemmelige funktioner, du måske ikke kendte.

Google Doodles bag Googles logo

Som du måske ved, markerer Google forskellige mærkedage med et nyt logo på søgesiden i Google Chrome. Nogle gange gemmer der sig et program, et spil eller en leg bag det unikke logo - også kendt som Google Doodles. 

Hvis du ikke lige nåede at klikke dig ind på dagens Google Doodle, kan du gå på jagt i arkivet her. Her finder du svar på, hvilke mærkedage, Google har markeret - og hvorfor. 

Og du finder timevis af underholdning og læring om de forskellige mærkedage. Prøv fx at komponere musik som komponisten Johann Sebastian Bach ved hjælp af kunstig intelligens i anledning af hans fødselsdag d. 21/3. 

Google doodle

I anledning af komponisten Johann Sebastian Bachs fødselsdag gjorde Google det muligt at komponere sin egen melodi og ved hjælp af kunstig intelligens lave give melodien et strejf af Bach. Prøv selv her.

Spil retrospil med søgefunktionen

Nostalgiske sjæle kan — udover Snake — også spille det ikoniske Atari Breakout, hvor det handler om at skyde blokke væk med en lille bold.

For at få spillet frem, skal du søge efter “Atari Breakout” i Google og så vælge Billeder. Nu bliver søgeresultaterne til spillet.

Gå på opdagelse i verdensrummet

Med Google Earth kan du gå på opdagelse på nærmest hele vores jordklode. Med Google Sky kan du modsat udforske det store verdensrum og alle dets himmellegemer. Tjek det ud her.

I venstre, øverste hjørne kan du også vælge at gå på opdagelse på Månen eller på Mars. Og i bunden af hjemmesiden kan du se stjernebilleder eller vælge at se forskellige planeter.

Søg efter billeder på Google

Alle ved, at med Google kan søge på tekst. Men ikke alle ved, at man også kan søge på billeder. Det kan fx være anvendeligt, hvis du skal identificere en person, et maleri eller måske et monument eller et naturområde.

For at søge på et billede, skal du gå til Google Images via adressen her, og så klikke på kameraknappen. Her kan du vælge enten at søge på et billede fra en URL eller uploade/trække et billede direkte fra din computer.

Så får du med det samme de resultater på nettet, hvor billedet er anvendt. 

Måske er du interesseret i ...