Se på stjerner med appen SkyView Lite til mobilen
SkyView Lite:

Der er rigelige mængder stjerner på nattehimlen, som du kan rette telefonen mod med app'en SkyView Lite - men det er naturligvis lettere at se dem langt fra byens forstyrrende lys.

© Shutterstock

Kig på stjerner med smart app til mobilen

Du kan bruge moderne telefoner til mange nyttige gøremål, men få ting er så fascinerende som at rette telefonen mod nattehimlen og se navnene på stjernerne dukke op på skærmen.

Det er utroligt, hvad man kan med en moderne smartphone og en velkomponeret app. 

Og det er svært ikke at blive imponeret, når man prøver nogle af de nye apps, som på bedste vis formår at udnytte telefonens mange tekniske finesser.

Sådan er det i særdeleshed med appen SkyView Lite, der anvender Augmented Reality og telefonens gyroskop, kompas, GPS og kamera i en storslået symfoni. 

> Læs også: Få et planteleksikon i lommen med en smart app

SkyView Lite ved, hvad du kigger på 

Augmented Reality betyder, at telefonens kamera viser dine omgivelser på skærmen, mens appen tegner på skærmen ovenpå den virkelighed, du ser. 

Resultatet er, at du fx kan finde vej i en lufthavn - eller som i SkyView Lites tilfælde få sat navn på de himmellegemer, der er på himlen over dig. 

Peger du fx telefonen mod en lysende stjerne, tegner appen hele det stjernebillede, den er en del af og sætter navn på stjerne og konstellation.

Når du ser en fjern planet i synsfeltet, tegner appen planetens bane og sætter navn på den.

Det er et fantastisk værktøj til alle os amatørastronomer, og det giver en rig mulighed for at lære børn og børnebørn om alt det ukendte, der ligger ude i verdensaltet.

Med app'en SkyView Lite kan du se på stjerner på mobilen.
SkyView Lite

Her har vi peget telefonen mod himlen på en overskyet aften og kan se, hvordan appen af sig selv har tegnet stjernebilledet fiskene og vist en forstørret udgave af månen, som gemmer sig lige bag skyerne.

Din telefon skal måske kalibreres

For at SkyView Lite kan vide præcis hvilket himmellegeme, du peger din telefon mod, kræver det at telefonens indbyggede kompas er perfekt kalibreret. 

Det gør man normalt ved at bevæge telefonen rundt i et 8-tal i luften adskillige gange, når app'en beder dig om det. Du kan se mere i telefonens indstillinger.

Her kan du hente appen:

> Hent SkyView Lite til iPhone

> Hent SkyView Lite til Android

Herunder kan du se, hvordan app'en fungerer:

Læs om 20 andre fantastiske apps

I Komputer for alle 16/2021, der er på gaden nu, kan du læse om 20 andre utrolige apps, der giver din telefon helt nye funktioner og muligheder. 

Du kan fx se, hvordan du bruger telefonen til at scanne negativer, lære et nyt sprog eller lægge farver på antikvariske sort/hvid fotografier. 

> Læs hele artiklen og se de 20 apps i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...