spar strøm på iphone og Android med dark mode

Flere og flere apps får en såkaldt 'mørk tilstand', som både er godt for øjnene og for batteriet i din telefon. 

Sådan sparer du strøm på telefonen - og skåner øjnene

I mange apps på telefonen kan du slå en mørk tilstand til. Og faktisk gør den mørke farve, at skærmen i din telefon ikke bruger lige så meget batteri.

15. november 2018

Flere og flere apps på telefonen og programmer på computeren gør det muligt at ændre farverne fra lyse til mørke - fx bliver det muligt at få en mørk stifinder i den næste opdatering af Windows

Det mørke udseende har flere fordele, særligt på din mobiltelefon. 

Først og fremmest udsætter du ikke øjnene for lige så meget lys, hvis du er i et mørkt rum og kigger på en app med en helt hvid baggrund.

Derudover bruger nogle skærme mindre strøm, når de viser sorte farver i stedet for lyse. Det gælder fx OLED- og AMOLED-skærme, som blandt andet bliver brugt i nogle telefoner fra Samsung, Huawei, Apple og Oneplus.

I disse skærme kan hvert enkelt pixel slukke, hvilket er tilfældet, når skærmen skal vise sorte elementer. Derfor kan du spare en del strøm, hvis du vælger at bruge mørk tilstand i dine apps.

Vi har her fundet en række eksempler på populære apps, hvor funktionen "mørk tilstand" (eller dark mode) er tilgængelig.

YouTube til iPhone og Android

YouTube er manges favorit-app, når det kommer til videoer og musik på nettet. Her er det også muligt at skifte det lyse design ud med et mørkt et af slagsen.

  1. Klik på din bruger i højre hjørne.
  2. Herefter skal du klikke på Indstillinger og så klikke på Generelt.
  3. Du får nu muligheden for at vælge Mørkt tema. Klik på knappen ud for denne indstilling for at vælge den mørke tilstand.

Mørk tilstand på mobil og pc er godt for øjnene

Hører du til dem, som tager mobilen med i seng, er mørk tilstand værd at overveje. Det er nemlig ikke så hårdt for øjnene, som en mobil med fuld power på skærmen. 

Google Maps Navigation til iPhone og Android

Om aftenen og natten er navigation-funktionen i Google Maps indstillet til automatisk at bruge mørk tilstand. Men du kan godt få Google Maps til at være mørkt hele tiden, hvis du vil have det.

  1. Klik på de tre streger i venstre side af app’en og klik så på Indstillinger.
  2. Klik så på Navigationsindstillinger og scroll ned til du finder Visning af kortet.
  3. Her skal du vælge NAT. Når du nu starter navigationen i Google Maps, vil kortet være mørkt i stedet for lyst.

> Læs også: Her er de skjulte funktioner i Google Maps Navigation

Googles besked-app til Android

I Googles app til sms-beskeder til Android-telefoner kan du også slå mørk tilstand til.

Vi viser her hvordan.

  1. Klik på de tre prikker i øverste, højre hjørne.
  2. Her skal du blot klikke på Aktivér mørk tilstand. Nu er besked-app’en gået i sort. 

Få fuld fart på mobil og pc

I magasinet Komputer for alle kommer vi i hvert nummer med tips og tricks til at gøre din mobil og pc hurtigere og mere effektiv. Der er nemlig mange muligheder for at få selv en gammel mobiltelefon eller pc op i tempo. Vi viser dig hvordan. 

Som abonnent har du adgang til vores aflåste abonnementsunivers, Fordelszonen, hvor du blandt andet finder de bedste optimeringsprogrammer blandt de 300 sikre og gennemtestede programmer, vi har samlet her. 

Tegn abonnement i dag, og få med det samme adgang til de seneste 12 numre af Komputer for alle på din mobil, tablet eller pc med vores magasinapp, Wype. 

> Se de mange gode tilbud her

Måske er du interesseret i ...