incognito Google Maps
Incognito

Nu kan du snart skjule din færden i Google Maps. 

Nu kan du snart blive anonym i Google Maps

Med en smartphone i lommen bliver hvert et skridt du tager logget af telefonens GPS. Men nu kan du snart vælge en skjult tilstand i Google Maps, så din færden ikke bliver gemt.

I George Orwells berømte roman, 1984, skildres en uhyggelig fremtid, hvor alle borgere er konstant overvåget af staten. 

Her i 2019 er den konstante overvågning forlængst en realitet - men overvågningen foretages ikke af staten, men af private konglomerater som Google og Facebook. 

> Læs også: Facebook følger hvert skridt på din mobil - tjek selv hvor meget

Du er overvåget konstant

De fleste af os bærer frivilligt rundt på en sporingsenhed, en moderne smartphone, der logger hvert et sekund af vores aktivitet og hver eneste meter af vores færden. 

Det selvom diskussionen om privatliv og sikring af denne fylder mere i medierne end nogensinde før. 

Blandt andet denne diskussion fik i 2008 Google til at indføre en såkaldt Incognito-funktion i browseren Chrome, 

> Læs også: Sådan bruger du incognito og privatbrowser

Slå sporingen fra i Google Maps

Nu er Google så endelig ved at være klar med samme funktion til deres yderst populære korttjeneste Google Maps. Med en opdatering af tjenesten, der introduceres til Android-telefoner senere i oktober, bliver det muligt at aktivere incognito-funktionen fra menuen i venstre side. 

Når den er slået til, gemmes din færden ikke længere i Google Maps-historikken, ligesom de mennesker du har delt din placering med, heller ikke kan se hvor du er, så længe funktionen er slået til. 

Det betyder altså, at du fx kan besøge en urolog uden at frygte, at andre får adgang til at gætte på oplysninger om dit helbred.

Din færden bliver ikke helt usynlig

Den nye funktion er dog ikke et brugbart redskab for kriminelle fx i forbindelse med politiets efterforskning. 

Med incognito skjules dine bevægelser for Googles tjenester, men din teleudbyder og dermed politiet med en dommerkendelse vil stadig kunne se præcis hvor du har opholdt dig på et givent tidspunkt.

Her kan du se, hvordan den nye funktion virker:

Google maps inkignito

Med opdateringen af Google Maps app'en kan du let slå incognito-mode til, hvis du vil holde din færden hemmelig for Google og andre. 

Måske er du interesseret i ...