private browser inkognito

Vil du holde dine søgeresultater hemmelige? Så skal du kende funktionen inkognito. 

Sådan bruger du inkognito og privatbrowser

Brug Inkognito eller Privat-browser, når du bruger andres computere. Funktionen sikrer, at dine besøg ikke ender i browserhistorikken og dine brugeroplysninger ikke gemmes på computeren.

Inkognito eller Privat-browser er en af de absolut bedste funktioner, som du finder i din browser.

Når du surfer inkognito, husker computeren og browseren ikke de sider, du besøger, og de brugeroplysninger, som du fx indtaster, når du logger på din e-mail- eller Facebook-konto.

Det er ideelt, hvis du vil tjekke din e-mail på en fremmed computer fx hos en ven eller på biblioteket. I Inkognito-vinduet kan du nemlig logge på uden at skulle være bange for, at den næste mand automatisk tilfældigt finder vej til din indbakke, fordi dine brugeroplysninger ligger gemt på computeren.

Inkognito betyder ikke anonymt

Mange bruger begreberne inkognito og anonym på samme måde, men det er vigtigt at huske, at du ikke automatisk surfer anonymt, selv om din browser er i Incognito-tilstand.

Hjemmesider, du besøger, kan således stadig se din aktivitet på siderne. Det står også ganske tydeligt på startsiden, når du åbner et incognito-vindue i din browser.

Hvis du gerne vil forhindre det, skal du bruge et browsertilføjelse som Disconnect.

Inkognito Google Chrome

Når du surfer på nettet i et inkognito-vindue i browseren, holder du dine informationer og søgninger private. Men din aktivitet er stadig synlig for fx websites.

Sådan surfer du inkognito i Chrome

  • I Chrome klikker du på de tre prikker i øverste højre hjørne.
  • I menuen klikker du på "Nyt inkognito-vindue", og straks dukker vinduet op - du kan kende det på, at designet er lidt anderledes og logoet af en hat og et par briller.

> Læs mere om Google Chrome her - nyheder, tips og tricks

Sådan surfer du inkognito i Firefox

  • I browseren Firefox klikker du på tre streger i øverste højre hjørne.
  • I menuen klikker du på "Nyt privat vindue", og så får du straks dit private inkognito-browservindue, som du kan kende på det lilla design og en lille maske.

Sådan surfer du inkognito i Edge

  • I den nye Edge klikker du på tre prikker øverst til højre for at vælge inkognito. Herefter klikker du på "Nyt InPrivate-vindue".
  • Vinduet dukker straks op, og du kan kende det på logoet i øverste venstre hjørne, hvor det blå InPrivate-logo optræder. Nu kan du surfe inkognito.

> Læs meget mere om den nye version af Edge og de mange nye funktioner her

Redaktionen anbefaler: Få en komplet sikkerhedspakke nu

Komputer for alle har samlet 10 stærke programmer i en komplet sikkerhedspakke. Programmerne er nøje udvalgt og gennemtestet af vores eksperter, og du finder altid den nyeste version til download i bladets Fordelszone. 

Til hvert program får du desuden en grundig trin for trin-guide, som hjælper dig med at sikre din pc bedst muligt.

> Lige nu får du et nummer af Komputer for alle samt fuld adgang til Fordelszonen for kun 29 kroner. Læs mere her.

Måske er du interesseret i ...