stjerner kom 092015

Brug din smartphone som stjernekort

Med din smartphone kan du nemt blive klogere på stjernehimlen lige oven over dig. Se stjernernes navne, planeternes positioner netop nu, og om den klare lysende prik måske er Den Internationale Rumstation.

Tænd din mobil, og peg dens kamera op mod mod nattehimlen – det er det eneste, der skal til, for at du kan blive meget klogere på stjernerne og planeterne over dig.

Appen SkyView Free har nemlig indbygget en kæmpe database over verdensrummet, og ved hjælp af din smart-phones GPS, kompas og accelerometer ved den lige præcis, hvor den er, og hvad kameraet peger på. Direkte på telefonens skærm kan du så få forklaret, hvad du ser, mens du bevæger kameraet rundt. De fleste kender nok de mest almindelige stjernebilleder, men præcis hvad der er på himlen, ændrer sig som bekendt med årstiden. Visse af solsystemets planeter kan også indimellem ses med det blotte øje, og menneskeskabte objekter som Den Internationale Rumstation og Hubble-teleskopet viser sig også sommetider i mørket over os – og med en stjernekigger-app kan du nemt følge deres gang over himlen.

Den teknik, der bruges, kaldes for AR. Det står for augmented reality, hvilket på dansk betyder udbygget virkelighed. AR-appen tager ganske enkelt det, som din telefon ser, og på baggrund af information om, hvor du befinder dig, lægger den et lag af grafik og information oven i billedet.

> Hent Skyview Free til iOS her > Hent Skyview Free til Android her

Måske er du interesseret i ...