Danfoss Eco termostat og app til iPhone.

Med Danfoss' app kan du justere rumtemperaturen uden at røre ved termostaten. Du kan også indstille på hvilke tidspunkter af døgnet, temperaturen skal sænkes og hæves.

Styr varmen med din smartphone

Nu er det slut med at huske at skrue op og ned for varmen. Den nye Danfoss Eco termostat klarer det for dig, og du kan endda justere temperaturen med en app på din smartphone.

8. november 2017 af Henning Dadkhah Rasmussen

Det danske firma Danfoss har i nogle år solgt smarte termostater, der også kan styres via en app, men desværre har det været lidt dyrt at komme igang med de smarte muligheder, fordi man også skulle købe et kontrolcenter, som styrer det hele. 

Med den helt nye Eco-termostat, som netop er kommet på markedet, er det blevet meget billigere at få adgang til den intelligente varmestyring. Nu kan du nemlig undvære kontrolenheden, og i stedet forbinde telefon og termostat direkte via Bluetooth. Det gør systemet økonomisk ansvarligt i fx lejligheder, hvor man typisk kun har få radiatorer. 

> Læs alt om Smart Home - gadgets til sit intelligente hjem - her

Nem montering og anvendelse

Installationen er meget nemmere, end man skulle tro. Det tager blot et par minutter at erstatte en eksisterende termostat med Danfoss Eco, og du behøver hverken have besøg af en blikkenslager eller selv være ualmindeligt handy. Når du har hentet Danfoss' app finder den termostaten for dig, og så er du faktisk klar. 

Fra appen kan du indstille din døgnrytme, så termostaten fx ved, hvornår du typisk går i seng, står op og går på arbejde. Dermed kan radiatoren automatisk sænke temperaturen, når du alligevel ikke er tilstede, så du sparer på varmeregningen. 

Danfoss' anslår, at du kan spare mellem 16-46 procent på varmeudgifterne - afhængigt af hvor gamle dine eksisterende termostater er. 

> Læs også: Styr gardinerne med din smartphone

Virker med de fleste radiatorer

Du kan installere Danfoss Eco på langt de fleste danske radiatorer, og der følger adaptere med til ventiltyperne RA, M30, RAVL og RAV, men systemet virker dog kun på fremløbssystemer. Du kan også installere termostaterne på radiatorer, der er koblet på både fjernvarme og centralfyr.

Det eneste lille minus ved Eco er, at du skal være inden for 10 meter af termostaten, når du vil indstille den via appen. Det skyldes begrænsningerne i Bluetooth-sendestyrken. Med Danfoss' dyrere system med kontrolenhed kan du også justere varmen, når du ikke er i nærheden af hjemmet. 

Danfoss Eco koster cirka 270 kroner per termostat, og du kan finde den billigste pris her

Danfoss Eco termostat

Eco drives af 2 stk. AA-batterier, der holder i op til to år. Du kan justere temperaturen ved at dreje termostaten - eller via appen på din smartphone.

> LÆS OGSÅ: Fiks den kolde radiator

Hvad er Smart Home?

Smart Home - eller smart hjem - er en fællesbetegnelse for intelligente enheder, som tilføjer din bolig fornyet funktionalitet. Ofte kan Smart Home-enheder styres via en app på din smartphone, men det er ikke et krav.

Produkterne giver mulighed for at udstyre et eksisterende hjem med moderne og energieffektive muligheder indenfor sikkerhed, komfort og bekvemmelighed. Som en del af "tingenes internet", hvor alt i hjemmet efterhånden får internetadgang, kan Smart Home-enhederne ofte kommunikere med hinanden.

Måske er du interesseret i ...