Opskrift på køkkenbordet med Beam projektor

Beam kan bruges i køkkenet, hvor man nemt kan læse opskrifter på internettet og dermed undgå fedtede fingre i kogebogen.

Gør din gamle lampe til en projektor

Projektorer plejer at være store og uhåndtérbare kasser, der skal monteres i loftet, men et nyt produkt gør op med denne forestilling. Beam får i stedet strøm via en almindelig E27-lampefatning og kan dermed installeres som var det en simpel pære.

3. november 2017 af Henning Dadkhah Rasmussen

Når du skal eksperimentere med en ny kage eller en indbagt ret, er det smart at tage din tablet med ind i køkkenet og bruge den som opskriftsbog - med risiko for mel og fedtede fingre på skærmen. Nu kan du i stedet hænge en hel almindelig lampefatning op over køkkenbordet, åbne en app på din smartphone og så lyse opskriften direkte ned på bordpladen.

Det er muligt med projektoren Beam, som i stedet for et strømstik får strøm fra en E27-lampefatning. Dermed kan du fx udskifte lampen over sofabordet, spisebordet eller køkkenbordet og i stedet for en lyskegle fremover sende billeder, farver og video ned på bordpladen.

> Læs alt om Smart Home - gadgets til sit intelligente hjem - her

Rig mulighed med Beam projektor

Der er næsten ingen grænser for mulighederne med Beam. Hvad med et ikonisk ur på væggen i stuen?

Der er næsten ingen grænser for mulighederne med Beam. Hvad med et ikonisk ur på væggen i stuen?

Beam kan også installeres i en arkitektlampe på kontoret, så du fx kan sende billeder og videoer op på væggen. Det hele styres af en app, som du kan hente til både iPhone/iPad og Android. Bruger du iPhone, understøtter projektoren AirPlay.

Beam kan fx bruges i entreen, hvor det er en smart måde at efterlade beskeder til andre familiemedlemmer.

Beam kan også bruges i entreen, hvor det er en smart måde at efterlade beskeder til andre familiemedlemmer. 

Sådan får du Beam

Du skal være opmærksom på, at Beam er en del større end en almindelig pære, og derfor vil du fx have svært ved at få den til at passe i en PH-lampe eller andre lukkede lamper. 

Men du kan også bare anvende en billig lampefatning på et stykke ledning, som du kan købe i alle elforretninger - eller købe standeren, som firmaet bag også sælger. 

Læs også: Styr gardinerne med din smartphone

Beam sælges sammen med en fatning med ledning, men du kan også tilkøbe en særlig stander, der passer til projektoren.

Beam sælges sammen med en fatning med ledning, men du kan også tilkøbe en særlig stander, der passer til projektoren. 

Beam kan fx købes her til 3.999 kroner - eller 1.000 kroner mere, hvis du vil have firmaets stander med. 


Læs og se meget mere om den smarte projektor her.

Hvad er Smart Home?

Smart Home - eller smart hjem - er en fællesbetegnelse for intelligente enheder, som tilføjer din bolig fornyet funktionalitet. Ofte kan Smart Home-enheder styres via en app på din smartphone, men det er ikke et krav. 

Produkterne giver mulighed for at udstyre et eksisterende hjem med moderne og energieffektive muligheder indenfor sikkerhed, komfort og bekvemmelighed. Som en del af "tingenes internet", hvor alt i hjemmet efterhånden får internetadgang, kan Smart Home-enhederne ofte kommunikere med hinanden.

Måske er du interesseret i ...