En mand sidder i sin stue og kigger på et ultra tyndt  LG OLED TV R9

Mange producenter er klar med nye, flotte skærme i 2020. Her fx LGs OLED TV R9, som kan rulles sammen.

© LG

Nu bliver din skærm og dit TV endnu vildere!

Skal du have nyt Smart-TV, computerskærm eller bærbar computer i 2020? Så kan du glæde dig! Producenterne står i kø for at overgå hinanden i vilde, nye skærme.

Teknologi-giganterne kæmper i disse dage om, at præsentere de mest banebrydende nyheder, der kommer på markedet i 2020. 

En af de helt store slagmarker i år bliver skærme til PC’er og TV.

Ved CES, verdens største messe for forbrugerteknologi, som netop er løbet af stablen i Las Vegas, har vi fået et lille indblik i, hvad vi kan finde i butikkerne i 2020.

Både bærbare pc’er, Smart-TV og almindelige PC-skærme går et spændende år i møde, med højere opløsning, masser af foldbar teknologi og sågar et TV, der kan rulles sammen!

8K-opløsning erstatter 4K i 2020

Samsungs nye Q950TS TV med 8K-opløsning.

Samsung er klar med det imponerende Smart-TV, Q950TS, som kan opskalere alt video til 8K-opløsning.

Nu, hvor 4K-opløsning er almindeligt på både PC-skærme og TV, er firmaerne for alvor begyndt at presse på for den nye standard for skærmopløsning: 8K.

Flere firmaer, som fx Sony og LG, viste deres nye 8K-teknologier frem, men det 8K-TV, der virkede mest lovende var Samsungs Q950TS, der både er tyndt og elegant og har skærm fra hjørne til hjørne, helt uden sorte kanter.

Samsung Q950TS har desuden en indbygget chip, der kan opskalere almindelig HD- og 4K- opløsning til 8K, så du stadig kan se dine gamle film og almindeligt TV, som endnu ikke er 8K.

Prisen på Samsung Q950TS er endnu ikke offentliggjort, men det forventes at komme i butikkerne senere på året.

> Læs også: Hvad betyder Ultra HD, 4K og 8K?

Bærbar med foldbar skærm

Foldbare skærme er allerede blevet populære blandt smartphone-entusiaster, men nu vil Lenovo også gøre din computerskærm foldbar - med den nye ThinkPad X1 Fold.

ThinkPad X1 Fold giver dig en hel række forskellige måder at bruge din bærbare på: Helt udfoldet, kan den bruges med det kompakte, medfølgende tastatur som en almindelig bærbar PC.

Lenovo ThinkPad X1 Fold, foldet, så man kan bruge skærmen som dobbeltskærm.

Lenovo har netop præsenteret den nye ThinkPad X1 Fold, som er verdens første bærbare pc med foldbar skærm.

Folder du ThinkPad X1 lidt sammen, kan du bruge den ene halvdel af touchskærmen som tastatur, eller bare vise to forskellige billeder på hver halvdel. Du kan også bruge den medfølgende stylus-pen på skærmen.

Prisen på ThinkPad X1 Fold er 2.499 dollars (cirka 16.800 kroner) i USA, men der er endnu ikke annonceret en dansk pris.

LG ruller TV’et sammen

LGs OLED TV R9 i forskellige stadier af sammenrulning.

Når du ikke bruger LGs nye OLED TV R9, kan det rulles sammen i en smart kasse, som også indeholder højtalere.

LGs nye OLED TV R9 er noget så spændende som et TV, hvor den 65 tommer store skærm kan rulles sammen.

Når du ikke bruger TV’et, forsvinder det simpelthen ned i en elegant, aflang kasse, som også indeholder TV’ets højtalere.

Teknologien med bøjelige skærme er noget, LG har arbejdet på i mange år, og OLED TV R9 belv da også vist frem allerede sidste år, men først i år er firmaet klar til at sende produktet ud i butikkerne.

LG OLED TV R9 kommer på markedet i anden halvdel af 2020, og kommer til at koste omkring 60.000 dollars (cirka 400.000 kroner) - men så får du også både Dolby Atmos Surround lyd og 4K opløsning.

Måske er du interesseret i ...