Nu får du sundhedskortet som app

Det er snart slut med at bære det gule sundhedskort i tegnebogen. Snart får du det som en app i stedet. 

Nu får du sundhedskortet som app

Du kender det gule sygesikringskort i plastik, som findes i enhver danskers tegnebog. Til næste år kan du også hente det som en app til din telefon.

1. september 2020 af Henning Dadkhah Rasmussen

Straks efter navngivningen af nyfødte børn udstyres de med et gult sygesikringskort - der retteligt hedder et sundhedskort - og det betyder, at alle i Danmark ejer det let genkendelige plastikbevis.

Selvom kortet ikke vejer mange gram, vil mange sikkert gerne slippe for at have det med i pungen, når man skal til lægen eller på apoteket. 

Fremover kan nemlig du nøjes med at huske at tage telefonen med, når du skal på apoteket.

Digital løsning til næste år

I 2021 bliver sundhedskortet det næste af de fysiske kort fra det offentlige, som flytter ind på telefonen som en app. 

Tidligere afløste NemID-appen det lidt besværlige kort med engangskoder, og nu er turen altså kommet til det gule sundhedskort. 

Helt konkret kommer det til at betyde, at du i stedet for at fumle med det tynde stykke plastik blot kan åbne sundhedskort-appen og scanne dig ind hos lægen eller på apoteket. 

Skal ikke erstatte det gule sygesikringskort

For de ældre og andre, som ikke ejer en moderne telefon eller ikke ønsker endnu en app med personlige oplysninger, er det dog muligt at fortsætte som hidtil.

Digitaliseringsstyrelsen oplyser, at den nye app ikke skal erstatte det gule plastikkort, men blot være et frivilligt supplement til det fysiske kort. 

Helt som det er tilfældet med NemID-appen, som vi her på redaktionen er meget begejstrede for.

Udvikles af firmaet Visma

Det er netop blevet offentliggjort, at det norske firma Visma har vundet licitationen og skal udvikle det nye sundhedskort-app. 

Firmaet udvikler i forvejen software og løsninger til HR-afdelinger, som kan styre ansattes arbejdstid og løn.

Sundhedskort-appen er et fælles offentligt IT-projekt. Bag udviklingen står landets regioner og kommuner sammen med Sundheds- og Ældreministeriet.

Måske er du interesseret i ...