Køb med rabat på Cyber Monday i Danmark
Cyber Monday

Cyber Monday er dagen, hvor du kan spare mange penge, når du handler på nettet. 

Hvad er Cyber Monday?

Cyber Monday er (endnu) en kæmpe shoppingdag, som er kommet til Danmark fra USA. Men hvad skal du være særlig opmærksom på på Cyber Monday. Det får du svaret på her.

18. november 2022 af Redaktionen

I de gode gamle dage kunne vi nøjes med at se frem til januarudsalget, hvor vi vidste, vi kunne spare penge på alt fra tøj og isenkram til elektronik og computerspil. 

I dag er der ingen grund til at vente til efter jul for at spare penge. Du kan nemlig spare mange penge på at købe dine julegaver på de - for os danskere - relativt nye shoppingdage som Black Friday, Singles Day og Cyber Monday. 

Hvor Singles Day, som hvert år falder den 11/11, er et kinesisk fænomen, er Black Friday og Cyber Monday indkøbsdage, som vi har adopteret fra USA. 

> Læs også: Hvad er Black Friday? Læs her, før du shopper

Cyber Monday foregår på nettet

Cyber Monday var oprindeligt webbutikkerens modsvar til Black Friday. Black Friday tidligere noget, som var forbeholdt fysiske butikker, så netbutikkerne ville også have en særlig udsalgsdag.

I dag er grænserne tværet lidt ud, så både webbutikker og fysiske butikker skilter med tilbud og rabat på både Black Friday og Cyber Monday.

Cyber Monday er dog stadig størst på nettet, og der er tit rigtig mange penge at spare netop den dag.

Som med alle typer udsalg er det ofte gamle modeller og restpartier, du kan få de største rabatter på, men du kan også være heldig at spare penge på den nye iPhone eller en ny pc. 

Cyber Monday: Det skal du være særligt opmærksom på

Da Cyber Monday foregår på nettet, er der nogle ting, du bør tjekke, inden du trykker på køb-knappen. 

I forbindelse med Black Friday og Cyber Monday opstår der hvert år falske webshops. Dem spotter du som regel let ved at være opmærksom på stave- og sprogfejl, som indikerer, at teksterne er oversat med fx Google Translate. 

Du bør også tjekke, hvor hjemmesiden har hjemme. Denne information er som regel svær - eller umulig - at finde, hvis der er tale om en falsk webshop. 

Webshoppens hjemland har også indflydelse på den endelige pris, da du risikerer ekstra udgifter til moms og told, hvis din vare fx. bliver sendt fra USA. Dette kan godt snyde, da hjemmesiden sagtens kan være på dansk, selvom webshoppen har adresse i udlandet. 

Den bedste sikkerhed får du dog, hvis du holder dig til danske hjemmesider med e-mærket. Det blå e-mærke betyder, at hjemmesiden er certificeret og omfattet af dansk lovgivning. 


I videoen herunder kan du se, hvordan e-mærket sikrer dig som forbruger:

Gode råd til Cyber Monday

  • Som altid med udsalg og rabatter skal du huske din sunde fornuft på Cyber Monday: Hvis et tilbud er for godt til at være sandt, er der sikkert noget om snakken.

  • Tjek at før-prisen holder. Nogle butikker sætter priserne op i ugerne op til Black Friday og Cyber Monday, for så at kunne tilbyde en særligt stor rabat. På Pricerunners hjemmeside kan du søge et produkt frem og tjekke prisudviklingen, så du er sikker på, at før-prisen er reel. 

  • De fleste tilbud på Cyber Monday gælder i 24 timer fra midnat til midnat. Så det kan være en god idé at forberede sig ved at skrive sig op til relevante webbutikkers nyhedsbreve eller følge særlige events på Facebook på forhånd. Du kan altid melde fra igen senere.

  • Tjek altid hvornår, du kan få din vare. Det er ærgerligt, hvis du køber julegaver på Cyber Monday, og webshoppen ikke kan levere før til januar. 

  • Det er også en god ide at tjekke, hvilke regler webshoppen har for at returnere eller bytte en vare. Nogle gange kan du bytte i en fysisk butik, men hvis varen er sendt fra udlandet, kan det være meget bøvlet at returnere og bytte. 

Hvornår er det Cyber Monday i Danmark?

Ligesom Black Friday falder Cyber Monday i forbindelse med den amerikanske helligdag Thanksgiving, som altid falder den fjerde torsdag i november. 

Black Friday falder dagen efter, og når weekenden er ved at være slut, starter Cyber Monday - altså mandagen efter Thanksgiving. 

Sådan falder Cyber Monday de kommende år:

  • I 2022 falder Cyber Monday mandag d. 28. november.
  • I 2023 falder Cyber Monday mandag d. 27. november
  • I 2024 falder Cyber Monday mandag d. 2. december

Måske er du interesseret i ...