Appen Cardiogram til Apple Watch kan afsløre diabetes

Smartwatches - armbåndsure, som kan kobles op til din smartphone - kan ifølge ny undersøgelse afsløre diabetes.

Dit smartwatch kan afsløre diabetes og forhøjet blodtryk

Har du diabetes kan dit smartwatch med pulsmåler snart komme dig til hjælp.

13. februar 2018 af Christian Slot

Hvis du har forstadiet til sygsommen diabetes, behøver du ikke tage til lægen og få målt blodsukker med dyrt udstyr.

Alt tyder på, at et smartwatch eller fitnessarmbånd som eksempelvis et Apple Watch, Android Watch eller en Fitbit kan klare det for dig.

Det viser en ny undersøgelse, foretaget af folkene bag appen Cardiogram og forskere fra det amerikanske University of California.

Måler med nøjagtighed på 85 %

Forskerne har fodret et neuralt netværk kaldet DeepHeart med sundhedsdata som eksempelvis hjerterytme og antal skridt gået fra 14.011 forsøgspersoner.

Computeren sammenligner herefter dataene med data fra diabetes-patienter, og kan i 85 % af tilfælde afsløre, om de har diabetes eller forstadier til diabetes.

Fitnessure kan afsløre flere sygdomme

”Vores hjerte er forbundet med din bugspytkirtel via det autonome nervesystem. Efterhånden som folk udvikler tidlige stadier af diabetes, skifter mønstret i deres hjertefrekvens,” siger Johnson Hsieh, der er en af grundlæggerne af Cardiogram.

Hsieh siger også, at DeepHeart potentielt vil kunne afsløre kronisk højt blodtryk, søvnapnø og hjerteflimmer, men han understreger også, at der indtil videre blot er tale om forsøgsresultater, og at man bør konsultere egen læge, hvis man oplever symptomer på diabetess.

Det forventes, at DeepHeart vil blive indkorporeret i appen Cardiogram i 2018.

Forskere fra Stanford University har tidligere lavet undersøgelser, som viser, at smartwatches og fitnessarmbånd kan forudsige sygdom. Læs mere her. 

Lige nu kan du få to numre af Komputer for alle og en ergonomisk mus, så du undgår musearm og andre gener. Læs mere her. 

Måske er du interesseret i ...