Kan din pc opgraderes til Wi-Fi 6?
Wi-Fi 6?

Skal din bærbare opgraderes til Wi-Fi 6? Tjek om det er muligt i denne artikel. 

© Shutterstock

Tjek selv, om din computer kan opgraderes til lynhurtigt Wi-Fi 6

Sukker du efter hurtigere hastigheder og mere stabilitet, når du er online? Så kan løsningen være at opgradere netværkskortet i din pc.

Wi-Fi-6 er næste generation af internet til dit hjem.

Her er gyldne løfter om endnu højere hastigheder, mulighed for at have mange enheder koblet sammen på samme tid og desuden et lavere strømforbrug i dine apparater.

Synes du, at det lyder fristende? Der er den lille ulempe, at du skal investere i nyt udstyr, før du kan bruge den nye Wi-Fi 6-standard. Og det er måske svært at retfærdiggøre at skifte en ellers fin computer ud for at få hurtigere internet.

Et nemt og billigt alternativt til at skifte hele din computer er imidlertid blot at skifte netværkskortet i computeren. Allerede nu kan du nemlig købe Wi-Fi 6-kort fra Intel, som du monterer i din bærbare eller stationære computer.

> Læs også: Wi-Fi 6: Rasende hurtigt netværk i hele huset


Tjek om din pc kan opgraderes

Du skal dog være opmærksom på, at ikke alle computere er lige oplagte til denne manøvre. 

For det første skal netværkskortet være nogenlunde nemt at komme til i bunden af din computer, hvilket på nogle pc’er er nærmest umuligt, fordi kabinettet enten er limet sammen eller bare hermetisk lukket. 

For det andet skal du tjekke, om det netværkskort, der allerede sidder i din pc, uden videre kan opgraderes til Intels nye Wi-Fi 6-kort. Hvordan du gør det, viser vi dig her: 

  1. Klik på søgefeltet og skriv Enhedshåndtering og klik så på Enhedshåndtering.
  2. Her skal du klikke på pilen ved Netværkskort og finde det netværkskort, du har.
  3. Navnet på vores netværkskort er Intel(R) Dual Band Wireless-AC 8265. Dit netværkskort vil formentlig hedde noget lignende. Hedder dit kort enten AC-72xx, AC-82xx, AC-3160, eller AC-92xx, kan du formentlig uden problemer opgradere til Intel Wi-Fi 6 AX200-kort. 

> Læs også, hvordan Wi-Fi 6E, som er på trapperne, giver dig endnu flere muligheder for hurtigt netværk her

Lær hvordan du skifter kortet

Har du fået blod på tanden og vil du skifte netværkskortet i din computer, kan du i det nye nummer af Komputer for alle læse, hvordan du gør. 

Her viser vi både, hvordan du tjekker, om din computer kan opgraderes, hvilket kort, du skal købe, og hvordan du skfiter det gamle kort i din computer ud med det nye.   

> Du kan også læse artiklen i Fordelszonen her (kræver login)

Opgrader din pc til Wi-Fi 6
Wi-Fi 6

I det nye nummer at Kopmuter for alle kan du lære, hvordan du skifter dit netværkskort, så din pc kan blive klar til Wi-Fi 6.

> Læs artiklen her

© Komputer for alle

Måske er du interesseret i ...