802.11ac bliver Wi-Fi 5

Den nye generation af trådløse netværk vil blandt andet give os bedre rækkevidde. Nu skifter standarden navn til Wi-Fi 6.

© Shutterstock

Nu bliver det nemmere at forstå de trådløse netværk

De kryptiske betegnelser for trådløse netværksstandarder skal være enklere og nemmere at forstå. 802.11ac skifter blandt andet navn til Wi-Fi 5.

12. oktober 2018 af Morten Skeldal Østergaard

802.11n, 802.11ac, 802.11ax. Navnene på trådløse netværksstandarder er ikke ligefrem brugervenlige.

Det bliver der lavet om på nu med en serie nye navne til de forskellige standarder for trådløst netværk.

Wi-Fi Alliance, som er sammenslutningen bag de kryptiske forkortelser, har besluttet sig for at gøre det hele lidt mere overskueligt.

Fremover kommer den udbredte standard 802.11ac til at hedde Wi-Fi 5. Den kommende 802.11ax hedder Wi-Fi 6, og ældre standarder navngives tilsvarende.

> Læs også: Så hurtigt er fremtidens internet

Nye brugervenlige navne: 802.11ac bliver Wi-Fi 5

Den nye navngivning vil gøre det nemmere for producenter at gøre opmærksom på, hvilken generation af trådløse netværk, deres produkt hører til.

Det kan fx ske ved at trykke et tydeligt logo på pakken.

Det betyder, at det nu bliver nemmere for dig at gennemskue, hvilken generation af trådløse netværk, der passer til dit produkt. 

Hvis du gerne vil have det hurtigst mulige trådløse netværk skal du altså gå efter produkter, der passer til de nyeste netværks-standarder. 

802.11ac bliver Wi-Fi 5
Netværksstandarder

Fremover bliver det meget tydeligere hvilken generation af trådløs teknologi dit netværksudstyr tilhører. 802.11ac hedder fx nu Wi-Fi 5.

© Wi-Fi Alliance

Wi-Fi 6 på vej med højere overførselshastigheder

Wi-Fi 6 byder blandt andet på højere overførselshastigheder og mindre strømforbrug.

Ændringen til den nye navngivning af trådløse standarder gælder med øjeblikkelig, men den vil først for alvor slå igennem, når de kommende Wi-Fi 6 produkter bliver udbredte. 

Det kommer sandsynligvis allerede til at ske i løbet af 2019.

> Læs også: Hvad er et mesh-netværk? 

Få et tablet-tastatur med Komputer for alle 

Nu kan du få et smart tablet-tastatur med Komputer for alle, så du slipper for at bruge de irriterende skærmtaster på din tablet. Det praktiske Bluetooth-keyboard har en god størrelse, så det ikke fylder i tasken, og vejer kun 350 gram. 

Tastaturet forbindes nemt med Bluetooth til alle moderne tablets og smartphones, og når tastaturet er forbundet, kan du skrive på solide taster, som du kender dem fra den bærbare pc. 

Over tasterne er der også en smart fordybning, hvor du kan stille din tablet eller telefon i lodret position, mens du skriver. 

Tastaturet i sig selv har en værdi af 299 kr., men lige nu kan du få det sammen med to numre af Komputer for alle for kun 59,50 kr. Se tilbuddet her.

Måske er du interesseret i ...