Få mest ud af 5G
5G

Du kan nu erstatte hjemmets internetforbindelse med en 5G-forbindelse, men måske er den for hurtig til dit trådløse netværk.

Sådan udnytter du dit 5G-abonnement

5G er stadig på sit tidligste stadie, men snart åbner teknologien for hastigheder, der overstiger dit almindelige 2,4 GHz trådløse netværk. Derfor skal du i stedet koble pc'en på 5 GHz-netværket.

5G er det nye mobilnetværk, som TDC åbnede i december, og selskabet 3 har åbnet på udvalgte steder.

Med 5G kan du downloade fra nettet med op til 1.000 Mbit/s - den fulde hastighed kan dog først leveres, når selskaberne får lov at sende på alle de nye radiofrekvenser.

Da Komputer for alle testede teknologien i januar, målte vi over 100 Mbit/s i hovedstadsområdet.

Vi gentog vores test i de første dage af maj i et øde sommerhusområde ved Sjællands Odde, og målte her 180 Mbit/s i downloadhastighed. Upload lå da på omkring 90 Mbit/s.

> Læs også: Stor test: 5G er ganske ufarligt

Kan erstatte din internetforbindelse

Dermed kan mobilt bredbånd via 5G være et reelt alternativ for dig, der ellers ikke har adgang til hurtigt internet via tv-kablerne eller fiberforbindelser. 

Indtil videre er det kun TDC's selskaber Telmore og YouSee, der tilbyder deciderede internetabonnementer til hjemmet, som kører via 5G.

> Få svar på alle dine spørgsmål om 5G her

5G-forbindelsen er helt trådløs

Du er vant til at din internetforbindelse kommer ind i huset via kobberkabler eller fiber, men med et 5G-internetabonnement bliver hele forbindelsen trådløs.

Det betyder, at du kan tage din router med dig i sommerhuset og dermed bruge forbindelsen uanset hvor du er. 

I stedet for tilslutning til et kobberkabel, skal der blot være isat det SIM-kort, som din internetleverandør har udleveret til dig. 

Du skal bruge hurtigt trådløst netværk

Når 5G-teknologien er fuldt udrullet, får du hastigheder der er så høje, at dit almindelige trådløse netværk i hjemmet ikke kan følge med.

Derfor skal du sørge for at aktivere 5 GHz trådløst netværk i din router og koble på det hurtige netværk via pc'en.

Du kan dog have ældre udstyr, som ikke virker med 5 GHz, og derfor anbefaler vi, at du finder en indstilling i routeren, hvor du tænder for både 2,4 og 5 GHz.

Får at bruge 5G på dit netværk skal du aktivere 5GHz-netværket i din router
5 GHz

Du kan aktivere 5 GHz-netværket i din routers indstillinger. Her er det en ny 5G-router fra Netgear.

Sådan får du 5G-internet i hjemmet

I Komputer for alle nummer 8/2021, der er i handlen nu, kan du læse, hvordan du erstatter hjemmets kablede internetforbindelse med en fuldstændig trådløs 5G-forbindelse. 

Det kan betyde for dig, at du får adgang til en bedre internetforbindelse end du har i øjeblikket. 

> Du kan læse hele artiklen i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...