Luk de programmer, der sluger dit internet

Hvis dit internet er sløvt, kan du lukke ned for nogle af de programmer, du ikke bruger. Vi viser hvordan, du identificerer de programmer, som trækker energien ud af dit internet.

Luk de programmer, der sluger dit internet

Hvis du har behov for ekstra kapacitet på internettet, kan det være en idé midlertidigt at lukke de mest net-forslugne programmer.

I Komputer for alle 10/2020 viser vi, hvordan du med et nyt, stort program kan få et glimrende overblik over de programmer, der sender og modtager data via internettet på din pc. 

Programmet giver dig dog kun det store overblik - det løser ikke et eventuelt problem, hvis dit internet er langsomt, fordi enkelte programmer er ekstra forslugne på netværket.

Find og luk de tungeste programmer

Det problem kan du dog let løse i Windows. 

I Joblisten, der bruges til at se, hvilke programmer de kører på pc'en i øjeblikket, kan man også se, hvor meget trafik programmerne sender og modtager på nettet.

Med dette værktøj kan du lave en sortering i programmerne efter, hvor meget data de sender og modtager fra din pc, og så er det nemt at lukke de mest data-hungrende programmer, direkte fra Joblisten.

Sådan bruger du Joblisten

  1. Du åbner Joblisten ved at trykke på CTRL + SHIFT + ESC samtidig på dit tastatur.
  2. På fanen Processer skal du nu klikke på Netværk-kolonnen i toppen. Det sorterer visningen efter de programmer, som bruger din netværksforbindelse mest lige nu.
  3. Højreklik nu på de programmer, som bruger nettet mest, og som du ikke har behov for at bruge netop nu. Vælg Afslut job.

Vær opmærksom på, at dette kun er en midlertidig løsning. Når du næste gang starter pc'en, kører de samme programmer igen, som før du åbnede Joblisten. 

Hvis du vil helt af med et program, der bruger for meget af din internetforbindelse, skal du i stedet fjerne programmet helt fra pc'en ved at åbne Tilføj eller fjern programmer fra Kontrolpanel.

Joblisten i Windows 10

Med Joblisten i Wndows 10 kan du sortere programmerne efter, hvilke der bruger din internetforbindelse mest.

Måske er du interesseret i ...