Sådan får du perfekt trådløst netværk

En af metoderne til at sikre bedre netværksdækning er at tage routeren frem fra skabet.

3 tips til perfekt trådløs dækning i hjemmet

Dit netværk kan være langsomt og ustabilt, selvom du køber den bedste router på markedet. Her får du vores bedste tips til at få bedre trådløs dækning i hjemmet - også med din ældre router.

21. december 2017 af Henning Dadkhah Rasmussen

I Komputer for alles stortest af routere, som du kan læse i det trykte blad, har vi sat seks af markedets bedste trådløse routere op mod hinanden - og den gode nyhed er, at alle seks routere leverer udmærkede netværk, som vil kunne sikre dækning i langt de fleste danske hjem. 

Desværre gør teknikken det ikke alene. Selv vinderen i vores stortest vil kun levere middelmådige resultater, hvis du ikke følger producentens anbefalinger, når du tilslutter og bruger den. 

Samtidig kan lige netop dit hus have en udformning og være bygget af materialer, der gør det umuligt for en hvilken som helst router at levere fuldstændig dækning i hele hjemmet. 

Er det tilfældet hos dig, kan du være nødt til også at investere i et stykke ekstra udstyr.

Her får du vores 3 bedste tips til at sikre perfekt dækning i hjemmet.

Tip 1: Placering, placering, placering

Én ting, der ikke har ændret sig gennem årene, er routeres ikke særligt æstetiske udseende. Det ER bare ikke kønt at have en stor madkasse med fire eller flere antenner stående fremme, og derfor er det nærliggende at gemme den i et skab. 

Men gør du det, skal du vide, at du svækker routerens trådløse egenskaber markant. Det samme gælder, hvis du stiller routeren på gulvet i et hjørne. 

Routeren skal optimalt placeres i bordhøjde midt i hjemmet, så den kan dække alle rum.

Læs også: 5 gode tips til hurtigere internet 

Tip 2: 2,4 GHz dækker meget bedre

Moderne routere rummer flere samtidige netværk - både på 2,4 og 5 GHz. Der er store fordele ved at anvende det nyere 5 GHz-netværk, men rækkevidde er ikke en af fordelene. Tværtimod.

Jo højere frekvens, desto hurtigere hastighed, men ringere rækkevidde. Derfor skal du i stedet koble på routerens 2,4 GHz-netværk, når du opholder dig i de rum, der er længst væk fra routeren.

Tip 3: Udvid netværket med en extender

I nogle tilfælde kan det trådløse netværk simpelthen ikke dække hele huset - uanset hvor i hjemmet du placerer routeren. Det kan fx være tilfældet, hvis dit hus har en førstesal og routeren er placeret på stueplan. 

Så er du nødt til at udvide netværket med en repeater eller extender, der opsamler det eksisterende trådløse netværk og sender det videre. 

De fås fra cirka 180 kroner og opefter. Du kan fx købe TP-Links RE200, som også virker med de nye ac-netværk, til 299 kroner. 

> Læs alt om netværk her

Måske er du interesseret i ...