Tjek om dit kodeord er hacket

Tjek om dit kodeord er hacket

© Shutterstock

Tjek om dit kodeord er hacket

Hjemmesiden Haveibeenpwned.com fortæller dig, om dit kodeord er blevet hacket i datalæk.

1. april 2023

Det ses oftere og oftere, at store hjemmesider som Adobe, Dropbox og LinkedIN hackes og tusindvis af konto-oplysninger lækkes eller sælges til it-kriminelle.

Det kan få fatale konsekvenser for brugerne, især hvis lækkene indeholder både brugernavne og ukrypterede adgangskoder.

Er du blevet ejet?

Hvis du gruer for, om dit brugernavn og adgangskode er blevet hacket, kan du klikke dig ind på Haveibeenpwned.com (pwn er internetslang for ”own”, red.).

Bag hjemmesiden står internet-sikkerhedseksperten Troy Hunt, der gransker internettes skyggesider og alarmerer omverdenen, når store services bliver hacket med store datalæk til følge.

1. Indtast din email-adresse i det øverste søgefelt på Haveibeenpwned.com

2. Tryk ”pwned?”

3. Nu får du et overblik over, om din email-adresse er en del af datalæk.

Min mail er lækket, hvad skal jeg gøre?

Hvis din email-adresse er en del af et stort datalæk, opfordres du til at skifte dit kodeord. Især hvis du bruger samme kodeord til andre tjenester som eksempelvis din mail.

Sikkerhedseksperter anbefaler i øvrigt, at du aldrig bruger samme password flere forskellige steder - for en sikkerheds skyld.

Du kan også skrive dig op til Haveibeenpwneds nyhedsbrev. Så får du en mail, hvis din email-adresse genkendes i et datalæk.

> Læs mere: Da mit kodeord blev hacket

Redaktionen anbefaler: Få en komplet sikkerhedspakke nu

Ransomware, malware og virus rammer hver eneste dag computere over hele verden.

Sikkerhedsfejl i systemer, apps og ældre programmer efterlader døren på klem, så hackere kan snige sig ind på din computer eller smartphone og få adgang til dine mest personlige informationer og vigtige filer.

Du kan selv gøre noget for at undgå dette, fx ved at installere et godt antivirusprogram, sørge for at have backup af computer og mobil og et velfungerende spamfilter, som automatisk luger ud i farlige og uønskede mails.

Komputer for alle har samlet 6 stærke programmer i en komplet sikkerhedspakke. Programmerne er nøje udvalgt og gennemtestet af vores eksperter, og du finder altid den nyeste version til download i bladets Fordelszone. Til hvert program får du desuden en grundig trin for trin-guide, som hjælper dig med at sikre din pc bedst muligt.

> Lige nu får du et nummer af Komputer for alle samt fuld adgang til Fordelszonen for kun 29 kroner. 

Måske er du interesseret i ...