Skift til ny Gmail-konto og importér dine mails og kontakter
Skift til nu Gmail

Det tager få minutter. Så har du oprettet en ny Gmail-konto og er i færd med at importere mail og kontakter fra den gamle.

Skift til ny Gmail-konto og importér dine mails og kontakter

Du kan let og hurtigt skifte mail-adresse og få både mails og kontakter med. Her viser vi dig, hvordan du skifter din Gmail-adresse ud med en ny Gmail-adresse.

20. november 2020 af Steffen Nielsen

Vi kan alle få brug for at skifte mail-adresse. Måske modtager du for meget spam på din gamle mail, måske har din mail-adresse et forældet navn - uanset årsagen, kan det være forbundet med en del arbejde at skifte en mailadresse.

Vennerne skal have besked om din nye adresse, det samme gælder de organisationer, tjenester og apps, hvor du bruger din mail-adresse til at logge på.

Men før du behøver bekymre dig om dette, skal du gennemføre selve skiftet. 

Og det bør i hvert fald ikke medføre de store problemer.

Trin-for-trin - godt i gang med ny Gmail-konto

I denne lille guide viser vi dig, hvordan du opretter en ny Gmail-konto og dermed en ny mailadresse.

Vi viser dig også, hvordan du sørger for, at både din gamle mails og hele din kontaktliste følger med over på den nye konto.

Det tager kun et øjeblik at komme igang, men det kan tage tid at importere mange mails og kontakter til den nye adresse. Men du kan sagtens sende mails, mens du venter.

Sådan opretter du en ny Gmail-konto

  1. Besøg dette link. Skriv dit navn, og skriv hvad din nye Gmail-adresse skal hedde. Vælg et kodeord på mindst otte blandede tegn, og gentag. Klik på Næste
  2. Skriv nu en alternativ mail-adresse, som du skal bruge, hvis du glemmer din kode. Skriv også de øvrige oplysninger, du bliver bedt om, og klik på Næste.
  3. Nu skal du godkende Googles betingelser. Gør det, og klik på Opret konto.  Klik på Bekræft i popup-vinduet.
  4. Nu åbner din nye indbakke.

Sådan henter du mails fra den gamle konto

  1. Gå til din nye kontos indbakke, hvis du ikke allerede er der. Øverst i vinduet klikker du på Importér kontakter og mail.
  2. Skriv adressen på din gamle konto, og klik på Næste. Klik på Fortsæt i næste vindue. Bemærk, at hvis din gamle adresse ikke er en Gmail-adresse, kan det se anderledes ud hos dig.
  3. Nu åbner et nyt vindue, hvor du skal logge ind med koden til din gamle konto. Du skal også give en ekstra tilladelse i den forbindelse.
  4. Luk til sidst vinduet, når du bliver bedt om det, og vend tilbage til din nye kontos browservindue. 
  5. Nu skal du angive, hvad du vil importere. Typisk vil du vælge alle tre punkter. Klik på Start import.

Inporter mails og kontakter til Gmail.
Importer til Gmail

Du kan vælge, hvad du ønsker at importere fra din gamle mailkonto til den nye. Det er fx meget smart vælge at få nye mails fra den gamle konto sendt til den nye de første 30 dage.

6. Selve importen kan tage mange timer og endda dage, hvis du har mange mails på den gamle konto. Klik blot OK i vinduet.

7. Hvis du vil følge med i, hvordan det går med importen, kan du se om processen er færdig under Konti og Import.

Du kan naturligvis sende mails fra din nye adresse, mens du venter. Snart har du både kontakter og mails fra den gamle indbakke ved hånden.

Husk, at du med din nye Google-konto samtidig har fået adgang til Google Drev, Google Docs og en lang stribe andre tjenester. Dem har vi en udførlig guide til i Fordelszonen her.

Måske er du interesseret i ...