I det opdaterede design finder du en værktøjsbjælke både i højre og venstre side.
Gmail:

I det opdaterede design finder du en værktøjsbjælke både i højre og venstre side.

Sådan kan du prøve den nye Gmail

Gmail er ved at blive opdateret til et nyt design. Måske er du blandt de heldige, der kan prøve det nye udseende allerede i dag.

Med jævne mellemrum ændrer Google på det visuelle i mailtjenesten Gmail, så tjenesten fx giver adgang til endnu flere funktioner - eller rummer genveje til de andre af firmaets mange tjenester.

Nu har Google endnu engang valgt at opdatere den populære mailtjeneste.

Det primære - dine mails midt på skærmen og mapperne i venstre side - forbliver dog heldigvis det samme. Til gengæld bliver den nye udgave af Gmail mere blå i farverne, og så er der kommet værktøjslinjer til i siderne, som rummer genveje til vigtige funktioner. 

Start en anden kommunikationsform

Yderst til venstre - ved siden af din mappeliste i Gmail - er der nu kommet knapper til at starte Googles chat-tjeneste eller starte et videomøde. 

Før lå genvejene til de andre kommunikationstjenester nede i bunden af mappelisten, så det giver fint mening at få dem rykket ud i siden.

I den anden side til højre er der kommet genveje til blandt andet Googles kalender og huske-tjeneste.

Det kunne vi til gengæld godt være foruden, for de tjenester åbner man lige så fint for sig selv - uden om mailtjenesten.

Læs også: Sådan bruger du Google Chat

Sådan får du det nye design i Gmail

Det er endnu ikke alle, som har adgang til Gmails nye udseende, da opdateringen sker i etaper. 

Hvis du er blandt de heldige, kan du allerede nu slå den nye visning til, så dit Gmail opdateres med det helt nye design.

Det gør du sådan her:

Gmails nye udseende kan findes ved, at klikke på tandhjulet oppe i højre hjørne, og derefter vælge "Prøv den nye Gmail-visning".

Klik på tandhjulet i toppen til højre, når du er inde på din Gmail. Klik så på "Prøv den nye Gmail-visning". Nu skifter Gmail til det opdaterede udseende. 

Det er stadig muligt at beholde det gamle design

Hvis du har slået det nye udseende til, men egentlig bedre kunne lide det, som tingene var, kan du indtil videre gå tilbage til det gamle udseende.

Klik blot på tandhjulet øverst til højre i Gmail. Klik nu på "Gå tilbage til den oprindelige visning".

Læs også: Spar tid i Gmail med smarte skabeloner

På et tidspunkt bliver vi nok alle tvunget ind i det nye udseende, men det burde til gengæld være muligt at slå de to værktøjslinjer fra, hvis de generer dig - også med det nye udseende slået til.

Måske er du interesseret i ...