Google vil slette inaktive google-konti
Google sletter:

Er det lang tid siden, du har brugt på din Google-konto, er det en god idé snart at gøre det. 

© Shutterstock

Nu bliver din gamle Google-konto slettet: Sådan undgår du det

Mange mennesker har flere Google-konti. Men bruger du dem sjældent, kan du nu risikere, at Google sletter dem og indholdet. Se her, hvordan du undgår det.

Har du flere Google-konti, skal du læse med på de kommende linjer.

Google har nemlig ændret i deres betingelser, så søgegiganten nu kan slette Google-konti, der ikke har været aktive i to år.

Det betyder, at du risikerer at miste mails, dokumenter og billeder, som ligger på kontoen, hvis ikke du handler nu.

LÆS OGSÅ: Få plads til mere på din Google-konto

Du mister alt på din konto 

For langt de fleste vil Googles udmelding ikke være et problem, da vi bruger en eller flere at Googles værktøjer eller tjenester hver eneste dag. Enten i form af Gmail, Google Fotos, Google Maps, YouTube eller Google Drev.

Men har du flere Google-konti, hvor nogle måske bruges til en forening, opbevaring af billeder eller dokumenter, eller noget helt andet, kan du altså komme i problemer, da der kan gå lang tid imellem, at du bruge disse konti.  

LÆS OGSÅ: Hvad skal der ske med din Google-konto, når du dør?

Det kan også være, du har en ekstra mail-konto, som du bruger til at deltage i konkurrencer og modtage nyhedsbreve - eller måske bare har en gammel Google-konti, som du lavede for mange år siden, og som du ikke længere tænker over - men hvor du har mails og dokumenter, som du gerne vil bevare.

Sådan undgår du at din Google-konto slettes

Vil du sørge for, at din konto ikke slettes, kræver det, at kontoen er aktiv. Du undgår altså at kontoen bliver slettet, hvis du sørger for at logge ind på den jævnligt - som minimum hver 24. måned.

Er den inaktiv i mere end to år, kan du risikere, at Google sletter hele din konto og alt indholdet på den. 

For at være aktiv på din konto kræver det at du logger ind og foretager dig en af følgende handlinger:

  • Læser eller sender en mail
  • Bruger Google Drev
  • Ser en YouTube-video
  • Deler et billede
  • Downloader en app
  • Bruger Google Søgning

Aktivitet dækker altså ikke kun over at tjekke sin Gmail, men betyder i stedet, at du bruger én af Googles værktøjer med den pågældende konto.

LÆS OGSÅ: Gør din Google-konto sikker med totrinsbekræftelse

Særlige Google-konti slettes ikke

Google fortæller dog, at en konto, som har været brugt til at uploade video til YouTube, ikke vil blive slettet, ligesom en konto med et abonnement tilknyttet, også bevares.

I første omgang slettes de konti, som blot er oprettet og aldrig brugt igen. 

Produktchef hos Google, Ruth Kricheli, fortæller, at de vil sende flere advarsler til indehaveren, før de evt sletter en konto. På den måde bliver du advaret, så du altså ikke pludselig mister dine mails, billeder eller filer ud af det blå. Såfremt du altså modtager disse mails, for de kan jo havne i den inaktive indbakke.

Ændringen er allerede trådt i kraft, men Google planlægger først at slette inaktive konti fra december 2023. Du har altså et par måneder til at få styr på dine gamle Google-konti.

Måske er du interesseret i ...