Google Plus lukker

Google Plus lukker, men det betyder på ingen måde, at du må vinke farvel til din e-mail eller lagertjenesten Drive.

© Shutterstock

Google Plus lukker den 2. april: Sådan skal du forholde dig

Google udfaser i løbet af foråret sit sociale medie Google+, men hvad betyder det egentligt for dig og din Google-profil? Få svaret her.

Har du en Google-konto, så er du sandsynligvis blandt de mange millioner, som har fået en e-mail med besked om, at din Google-profil er på vej til at blive slettet. 

Nærlæser du mailen, vil du opdage, at der er tale om din Google Plus-profil. Google lukker nemlig for Google Plus den 2. april 2019.

Der er altså ingen grund til panik - din Gmail, dine dokumenter og alt, hvad du ellers måtte have liggende i Google Drev er ikke i fare. 

Hvad er Google Plus?

Google Plus er Googles sociale medie, der blev lanceret i sommeren 2011. 

Dengang var det meget eksklusivt, og det krævede en invitation at få lov at oprette en profil. 

Efter blot fire uger havde Google+ 25 millioner brugere.

Google+ vs. Facebook:

Google Plus minder på mange måder om andre sociale medier som Facebook og Twitter. 

Du har en profilside, kan kommentere på opslag og lægge opdateringer og billeder op. 

Det lykkedes dog aldrig for Google Plus for alvor at tage kampen op mod Facebook. I 2012 brugte folk således 1000 minutter på Facebook for hvert minut, de brugte på Google Plus. 

Google Plus har levet et stille liv, og mange brugere er i tidens løb kun blevet oprettet, fordi Google krævede det for at give adgang til alle firmaets øvrige funktioner som fx Youtube.

Efter et større datalæk fra tjenesten blev afsløret i oktober, har Google dog valgt at lukke tjenesten, og det er altså det, du bliver advaret om nu.

Læs også: Derfor skal du have en Google-konto

Google Plus lukker - Hvad skal jeg gøre?

For langt de fleste vil det korte svar være at se bort fra e-mailen.

Hvis du har en Google-konto - som du fortsat gerne vil bruge - vil du nemlig ikke opleve den store forskel, når Google Plus officielt lukker til april.

Google fjerner nemlig kun informationer, som knytter sig til din konto på Google Plus. 

Alle andre Google-tjenester som fx Youtube og Google Photos er koblet op på din Google-konto. Altså sker der ikke noget med dine øvrige profiler, når Google Plus lukker. 

Gem dine Google Plus data nu

Hvis du tidligere har brugt Google Plus aktivt, bør du derimod give din profil et eftersyn og se, om der er uundværlige billeder, beskeder eller andet, som du vil gemme.

Google vil begynde lukningen den 4. februar 2019, hvor det ikke længere er muligt at oprette nye profiler, begivenheder eller grupper.

Derefter begynder it-giganten at slette kommentarer fra Google+ og andre sider, hvor brugere har skrevet kommentarer med deres brugere - det forventes klaret den 2. april 2019.

Hvis du ønsker at downloade dine Google+-data, har Google lavet en guide til det her.

I første del af Komputer for alles Google-skole, går vi i dybden med Google Doc, som er Googles gratis tekstbehandlingsprogram, som let kan hamle op med Microsofts Word. Læs med i blad nummer 8/2019. 

Få helt styr på Google med vores store Google-skole

I magasinet Komputer for alle får du fra blad nummer 8/2019 den store Google-skole i ti afsnit, hvor vi hjælper dig med alle de mange muligheder, du har med en gratis Google-konto. 

I det første afsnit går vi i dybden med Google Docs, som er Googles bud på et effektivt og gratis tekstbehandlingsprogram, som let kan måle sig med Word.

Senere dykker vi ned i Google Sheets (regneark), Google Slides (præsentationer), kalender, mail, Google Maps og meget mere. 

> Få alle ti afsnit af Google-skolen leveret direkte til din postkasse med et årsabonnement på Komputer for alle til 749 kroner.

Så får du 18 blade med nyheder, guider, test og tips til din pc samt et års adgang til Fordelszonen med mere end 300 sikre programmer - herunder vores sikkerhedspakke, som garanterer dig en sikker computer. Der kommer nye programmer og guider til hele tiden.

> Se tlibuddet her

Måske er du interesseret i ...