Google holder styr på dine internetkøb

Kan du huske, hvad du har købt på nettet for 5 år siden? Det kan Google hjælpe dig med.

© Shutterstock

Google holder styr på dine internetkøb

Det er blevet nemmere at finde gamle kvitteringer, hvis du bruger Googles e-mailtjeneste Gmail. Her kan du se en historik over alle de netkøb, du har foretaget gennem tiden.

For nogle er det en kærkommen hjælp, og for andre vil det være en påmindelse om, hvor grænseoverskridende meget Google ved om os: Alle dine internetkøb, hvor du har modtaget en kvittering i din indbakke i Gmail, bliver husket af søgegiganten.

denne side kan du se alle de køb, du har modtaget kvitteringer for i Gmail, i gennem tiden. Kvitteringerne kan gå tilbage til 2010, og du kan se informationer om varerne, du har købt, datoen, du har handlet, og hvilken butik du har handlet i.

Oplysningerne bliver præsenteret på en let, overskuelig facon, og du kan for hver enkelt køb nemt finde tilbage til den e-mail, som informationerne stammer fra, hvis du skal bruge yderligere oplysninger. Og du kan fjerne køb, som du ikke længere vil, at Google skal huske for dig.

> Har du endnu ikke en Google-konto? Så kan du se her, hvordan du får en

Google: "En hjælp til vores brugere"

Funktionen kan måske virke som et indgreb i dit privatliv, men Google forsikrer om, at siden kun skal fungere som en hjælp til brugere. 

Til det amerikanske teknologi-medie The Verge forsikrer Google, at oplysningerne om alt fra køb, bookinger og abonnementer ikke vil blive brugt til at målrette reklamer.

Det er da også en nem metode til hurtigt at finde gamle kvitteringer i stedet for at skulle bruge e-mailtjenestens søgefunktion. 

Sådan finder du gamle kvitteringer i Google

Du åbner blot denne side og klikker du på det specifikke køb, som du vil læse mere om.

Du kan derefter finde den originale e-mail ved at klikke på i'et i øverste højre hjørne for den pågældende kvittering og vælge Hvor stammer ordren fra? 

Straks bliver du sendt over i din e-mailindbakke, og den originale e-mail med kvitteringen bliver åbnet.

Du kan få flere tips til Gmail her

Måske er du interesseret i ...