De bedste tips til Googles Street View
Googles Street View:

Google karakteristiske Street View-biler fotograferer over hele verden, så du kan se med på nettet.

De bedste tips til Googles Street View

I 2007 dukkede en verdenssensation op på pc-skærme overalt: Google Street View. Nu kan du næppe leve uden værktøjet, men kender du alle de tricks, der gør det ekstra spændende at bruge?

Googles populære kort-tjeneste Google Maps gemmer på det spændende Street View-værktøj, hvor du kan se fotos fra alverdens gader og stræder.

Det er der mange, der gør brug af, men faktisk kan du få endnu større glæde af Street View, hvis du kender de bedste tricks til at benytte værktøjet. 

Vi har samlet nogle af de bedste tips til Google Street View til dig her.

> Læs også: Sådan bruger du Google Maps' nye funktioner

1. Find steder med fotos på pc'en

Den lille gule mand er din guide til Google Street View. 

På computeren finder du ham ved at besøge Google Maps, søge på en adresse, og dernæst trække den gule mand fra nederste højre hjørne af skærmen til et sted på kortet. 

Dermed åbner Google Street Views 360 graders fotovisning af stedet.

Du kan også nøjes med at klikke på den gule mand. Så markeres alle gader, hvor du kan se en  Street View-visning på dit kort med blåt. 

Bemærk, at der også findes Street View-visning af steder uden gader som fx vandreruter, hvor Google bruger fotos fra brugere, som har bidraget til at forevige de områder, de har bevæget sig rundt i. 

Her er det ekstra nyttigt at få et overblik over, hvor der er fotos at studere.

I tip nummer 5 i denne artikel kan du se, hvordan du bruger Street View på mobilen. 

Den gule mand er din genvej til Google Street View i Google Maps.
Den gule mand;

Den letteste måde at tilgå Google Street View i Google Maps på computeren, er at tage fat i den gule mand i nederste højre hjørne og flytte ham til det sted, hvor du gerne vil kigge med i gadeplan. Et enkelt klik på den gule mand giver en ny visning af dit kort, hvor alle de gader og områder, hvor du kan se Google Street View-visning, bliver markeret. 

2. Udskriv et Street View-foto

Hvis du finder frem til et foto af dit hus eller noget andet spændende, kan du udskrive det på din printer ved at klikke på de tre prikker i kassen oppe til venstre og dernæst vælge Udskriv.

Læs også: Opdatering af Google Maps: Sådan bruger du de nye funktioner

3. Brug kortudsnittet nederst til venstre

Når du navigerer rundt i Street View, har du sikkert opdaget, at der findes et lille kortudsnit nede til venstre.

Det kan du bruge til at bevæge dig hurtigere rundt i bybilledet end det ellers er muligt ved at klikke sig manuelt rundt på billedet i hovedvinduet. Klik på det sted på kortet, du vil studere nu.

Læs også: Google Maps får ny spændende funktion

Sådan bruger du Google Street View
Street View:

Når du åbner en Street View-visning af en lokation på computeren, kan du se et kortudsnit nederst til venstre, så du let kan navigere dig rundt i området. 

© Google Street View

4. Spring tilbage til det almindelige kort

På et tidspunkt får du brug for at vende tilbage til den normale kortvisning - måske for at tjekke, hvor du befinder dig i byen, du studerer. 

Det kan du gøre på forskellige måder, men det klart letteste er simpelthen at klikke på ESC på dit tastatur!

5. Brug Google Street View på mobilen

Google Maps findes naturligvis også som app til mobilen, hvor den normalt er forudindstalleret på din Android-telefon. Hvis ikke, kan app'en hentes her. Du kan også hente Google Maps til iPhone her.

På telefonen er Street View lidt anderledes, da du først skal klikke på "lag"-ikonet i Google Maps øverst til højre, før du finder den gule mand blandt ikonerne i oversigten. 

Herefter fungerer Street View stort set, som du kender det fra pc'en. 

Læs også: Kør billigere og bæredygtigt med Google Maps

Google Street View via Google Maps på mobil til både Android og iPhone
Google Street View på mobil:

På telefonen giver den gule mand dig ligeledes adgang  til billederne i Street View. Når du vælger denne visning i Google Maps, kan du se på kortet, hvor der er Street View-visning tilgængelig.

© Google Street View

6. Se gamle gadefotos i Google Street View

Street View er ikke blot et værktøj, der kan bringe dig ned på gadeplan på den anden side af kloden. Det er også et tidsmaskine! 

Ved at klikke på linket Se flere datoer i Street View kan du se, hvordan et sted så ud ved tidligere besøg af Googles bil - helt tilbage til 2008. 

Det kan du læse meget mere om i artiklen "Se din gade gennem tiderne" i Komputer for alle nummer 12/2023, som du også finder i Fordelszonen her.

Måske er du interesseret i ...