Spar på brændstof med Google Maps
Spar på brændstof med Google Maps

Nu kan du få Google Maps til at vælge den mest brændstofeffektive rute for dig. Dermed kan du spare penge på brændstof.

© Shutterstock

Kør billigere og bæredygtigt med Google Maps

Med en ny og genial funktion til Google Maps kan du nu både spare penge og tjene Moder Jord, når du sidder bag rattet i din bil.

Den populære kort- og navigationstjeneste Google Maps er ikke alene et fremragende værktøj til at finde vej. Google Maps kan nu også spare dig en hel del penge og tilmed skåne miljøet.

Google Maps har nemlig fået tilføjet en ny funktion, der gør det muligt at køre bæredygtigt i bil på de europæiske veje.

Det skriver Google i et blogopslag.

Når du taster destinationen ind i Google Maps, vil tjenesten vise dig den rute, der koster mindst brændstof, og det er endda tilpasset din bils type af motor.

LÆS OGSÅ: Del din position med andre i Google Maps

Tilpasser bilens motortype

Med den nye funktion til Google Maps kan du få lidt luft i budgettet og samtidig gøre klimaet en tjeneste ved at vælge den rute, der kræver mindst muligt brændstof.

Funktionen fungerer ved, at du indtaster din destination samt dit startsted og derefter sætter et hak ved, at du foretrækker brændstofbesparende ruter.

Efterfølgende skal du vælge, hvilken type brændstof din bil kører på. Du har mulighed for at vælge mellem el, hybrid, diesel og benzin.

Vælg motortype i Google Maps
Vælg motortype i Google Maps

Du kan vælge mellem el, hybrid, diesel og benzin, når du skal vælge motortype i Google Maps.

© Google


Når du har valgt motortype, viser Google Maps den rute, der er mest brændstofeffektiv for lige netop din bil.

LÆS OGSÅ: Sådan sparer du på data i Google Maps

Klimavenlige ruter i Europa

Udregningerne af de brændstofeffektive ruter i Europa sker blandt andet ved hjælp af avanceret machine learning-teknologi og data fra Det Europæiske Miljøagentur, og du kan allerede nu komme i gang med at bruge funktionen.

Den nye funktion er nemlig blevet udgivet i næsten 40 lande fordelt over det europæiske kontinent, og den bliver automatisk tilføjet til Google Maps gennem en opdatering af app’en. Du skal muligvis opdatere app'en manuelt for at få adgang til funktionen. 

På visse telefoner kan der dog gå nogle dage eller uger endnu, før funktionen er tilføjet.

LÆS OGSÅ: Tag på tidsrejser med Google Earth

Måske er du interesseret i ...