Microsoft lukker helt ned for Edge
EDGE

Browseren, der oprindeligt skulle erstatte Internet Explorer, fik aldrig helt den modtagelse, som Microsoft havde håbet på.

Microsoft lukker ned for Edge

Den oprindelige udgave af Edge-browseren, der blev lanceret sammen med Windows 10, bliver nu ikke længere opdateret. Hvis du alligevel forsøger at bruge den, får du en venlig påmindelse.

Den 10. marts 2021 var en skelsættelse dag i Windows-regi. Det var nemlig sidste dag for Microsofts ambitiøse afløser for Internet Explorer - Microsoft Edge.

Efter den dato er det slut med at modtage opdateringer til den udgave af Edge, som oprindeligt blev introduceret sammen med Windows 10.

Vælger du alligevel at bruge den indbyggede browser, udsætter du både dig selv og din pc for fare, da eventuelle sikkerhedshuller ikke længere lukkes af Microsoft. 

Du får advarsel på skærmen

Hvis du stadig har den oprindelige udgave af Edge installeret på din pc og prøver at starte den, vil du modtage en påmindelse, der fortæller at browseren ikke længere modtager opdateringer, og at du derfor skal hente den nye Edge-udgave i stedet.

Microsoft lukker ned for den gamle  Edge
Skit til ny Edge

Påmindelsen fra Edge fortæller, at browseren nu er udgået, og foreslår dig i stedet at downloade den nye udgave af Edge.

Fik aldrig sin anerkendelse

Da Microsoft introducerede browseren Edge i 2015 sammen med Windows 10, var det i erkendelse af, at det ikke gav mening at fortsætte med at lappe på Internet Explorer. 

Internet Explorer var tung og ustabil, og Edge-browseren anderledes let og elegant at arbejde med. 

Når Edge-browseren alligevel ikke fik den store udbredelse, som Microsoft formentlig havde håbet på, skyldes det især, at der kun var få udvidelser tilgængelig til den, og at den ikke virkede med kendte teknologier som Java og SilverLight. 

I 2019 lancerede Microsoft derfor en helt ny udgave af Edge-browseren, som bygger på samme kerne som Googles udbredte Chrome-browser, nemlig Chromium.

Det betyder, at du kan hente masser af udvidelser, og endda bruge samme udvidelser, som findes til Chrome. 

Tjek, at du har den nyeste udgave af Edge

Hvis du allerede har den nye Chromium-baserede Edge på din pc, behøver du ikke bekymre dig. 

Åbn menuen med de tre punktummer øverst til højre i Edge, rul musemarkøren ned til Hjælp og feedback og vælg Om Microsoft Edge.

Hvis versionen hedder et tal, der starter med 89, kan du være sikker på at du allerede har den nye udgave af browseren installeret.

Opdater Edge til Chromium-baseret Edge
Opdater

89.0.774.54 er den nyeste udgave af den Chromium-baserede Edge.

Snart fjernes Edge fuldstændig

Microsoft har allerede meldt ud, at med de opdateringer, der lander på din pc den 13. april, fjernes den oprindelige Edge-browser automatisk fra din pc

Vi anbefaler, at du inden da sørger for at hente den nye udgave af browseren og placere en genvej til den på din Proceslinje, så du ikke starter den gamle ved en fejl.

Der sker ingen skade ved at den oprindelige Edge ligger på din pc - blot du ikke bruger den til at besøge hjemmesider. 

> Du kan hente den nye udgave af Edge her

Måske er du interesseret i ...