Log ind med fingeraftryk i Google Chrome.

Inden længe behøver du ikke huske så mange kodeord i Google Chrome - i stedet bruger du dit fingeraftryk. 

© Shutterstock

Snart kan du logge ind på Google Chrome med dit fingeraftryk

Det bliver både nemmere og hurtigere at logge ind på Google Chrome, hvis du har en Android-telefon eller en Mac-computer. I stedet for at huske og skrive lange kodeord kan du snart bare bruge din finger.

20. september 2018

På de fleste nyere telefoner og tablets er det muligt at logge ind med dit fingeraftryk. 

Det gør det hurtigere og nemmere at åbne telefonen eller bestemte apps, fordi du ikke behøver taste en pinkode. 

Men snart bliver det også nemmere at logge ind i Google Chrome, når du fx skal læse mails, se Netflix og tjekke Facebook. 

I en ny opdatering bliver det nemlig muligt at bruge såkaldt biometri — altså et fingeraftryk — i stedet for et kodeord, når du logger ind på diverse tjenester i Googles browser, Chrome. 

Læs også: Her er den sikreste browser til din mobil og tablet

Slut med at huske kodeord i Google Chrome

Den nye opdatering kommer i første omgang til Android-telefoner og Mac-computere med Touch-ID, som er Apples teknologi til aflæsning af fingeraftryk.

Det betyder, at du i stedet for at huske og skrive et langt og måske avanceret kodeord på telefonens lille tastatur blot placerer din finger på fingeraftryklæseren og vupti — så er du logget ind. 

Læs også: Sådan prøver du Googles 'hemmelige' browser

Det vides dog endnu ikke, præcis hvornår det bliver muligt at bruge fingeraftryks-læseren til at logge ind i Google Chrome på Android og Mac. 

Skriv bedre på mobil og tablet med et trådløst tastatur. Det er let at bruge, og pludselig bliver skrivning af selv lange tekster til en leg.

Få et trådløst tastatur med to numre af Komputer for alle og fuld adgang til Fordelszonen og en række andre fordele for kun 59,50 kroner + porto og eksp. Se tilbuddet her.

trådløst tastatur

Måske er du interesseret i ...