Vi er vant til, at Google Fotos er et gratis værktøj, men det stopper den 1. juni 2021.
Google Fotos

Vi er vant til, at Google Fotos er et gratis værktøj, men det stopper den 1. juni 2021. 

© Shutterstock

Overfør dine billeder til Google Fotos NU

Fra 1. juni 2021 skal du betale for den plads, som dine billeder og videoer fylder i Google Fotos. Men du kan stadig nå at uploade din billedsamling og opbevare den gratis. Vi viser dig hvordan.

Den 1. juni 2021 er en vigtig dato for alle os, der bruger Googles fotoværktøj, Google Fotos.

For selvom vi har været vant til, at Google Fotos har været gratis, så vil alle de billeder og videoer, du uploader efter 1. juni i år, nemlig tælle med i de 15 GB lagerplads, du får stillet til rådighed gratis hos Google.

> Læs også: Google smækker kassen i: Nu skal du betale for populær tjeneste

Sådan var det ikke tidligere. Der talte billeder og videoer ikke med, hvis du gik lidt på kompromis med kvaliteten, men fra 1. juni er det altså ikke længere tilfældet. Her vil alle billeder og videoer – uanset kvaliteten – tælle med i dine 15 GB.

Den gode nyhed er imidlertid, at alle de billeder og videoer, du uploader til Google Fotos inden 1. juni, ikke vil tælle med i de 15 GB gratis lagerplads.

Upload din fotosamling nu

Derfor er nu et rigtig godt tidspunkt at uploade din billedsamling til Google Fotos, hvis du har sådan en liggende. Det kan fx være, at du har digitaliseret din gamle fotosamling og nu gerne vil have den online.

> Læs også: 5 tips: Få meget mere ud af Google Fotos

Så længe du overfører billederne til Google Fotos inden 1. juni 2021 og vælger kvaliteten Høj kvalitet, så vil billederne nemlig ikke tælle i dine 15 GB.

Vil du overføre din billedsamling fra computeren, skal du gå til Google Fotos i din browser og klikke på Upload og dernæst på Computer og så vælge de billeder, du vil uploade.

Husk denne vigtige indstilling

Inden du uploader din fotosamling, bør du dog sikre, at du har valgt billedkvaliteten Høj kvalitet frem for Original kvalitet. Det gør du ved at klikke på tandhjulet i øverste, højre hjørne og vælge Høj kvalitet. 

> Læs også: Sådan flytter du dine Facebook-billeder til Google Fotos

Vil du se, hvor meget plads du bruger, kan du besøge Google One, som er Google lagerplads-værktøj. De 15 GB, du har til rådighed, fordeles nemlig både på Gmail, Google Drev og Google Fotos.  

Det er også her, du kan købe mere lagerplads hos Google, hvis 15 GB ikke er nok for dig. Google har desuden udviklet dette værktøj, hvor de giver et estimat på, hvornår du løber tør for plads.

Måske er du interesseret i ...