Overvågningskamera udendørs

Alene synet af et overvågningskamera kan være med til at skræmme indbrudstyve væk.

© Shutterstock

Guide: Hvor skal jeg placere mit overvågningskamera

Et overvågningskamera er et fint alternativ til et dyrt alarmsystem og et månedligt abonnement hos et vagtfirma. Men hvor skal overvågningskameraet sidde, for at du får mest muligt glæde af det. Det giver vi svaret på her.

Før du overhovedet køber et overvågningskamera, bør du grundigt overveje, hvor du vil have det siddende, og hvad du vil bruge det til. 

Skal det eksempelvis være et småt og diskret overvågningskamera, man næsten ikke lægger mærke til? Eller skal det være stort og skrækindjagende med et langt kamerahus og en antenne strittende demonstrativt ud? 

Det kan desuden være nødvendigt at trække kabler til både netværk og strøm, hvis du fx vil montere dit overvågningskamera udendørs. Og hvis overvågningskameraet derudover er trådløst, skal det også placeres i nærheden af din router, så signalet er så stabilt som muligt. 

> Vi tester overvågningskameraer i Komputer for alle nummer 18/2022. Hent testen her

Vælg trådløst overvågningskamera

Vi anbefaler, at du vælger et overvågningskamera, som virker med trådløst netværk - det er bare nemmere at have med at gøre, og du slipper for at fastmontere lange netværkskabler rundt omkring i huset.

Dog skal det placeres nær din router for at sikre en god forbindelse.

Overvågningskameraet skal have godt udsyn

Når du har installeret programmerne til dit overvågningskamera på din pc, bør du foretage nogle prøveophængninger, før du borer huller og skruer udstyret helt fast.

Brug pc’en eller telefonen, så du kan se, hvor overvågningskameraet giver dig det bedste udsyn fx til døre, vinduer, terrasse, kældertrappe, indkørsel, garage eller en facade uden vinduer.

Det er klogt at overvåge de steder, som er mest sårbare.

Brug fantasien, og prøv at sætte dig ind i indbrudstyvens tankegang, så opdager du sikkert, hvor det er nemmest at trænge ind på din ejendom - og dermed hvor dit overvågningskamera bør hænge.

> Lige nu kan du et udendørs WiFi-smart kamera som gave, når du køber 3 numre af Komputer for alle for 179 kr. Se mere her.

Sikker placering af dit overvågningskamera

Gør det umuligt for tyveknægtene at ødelægge dit overvågningskamera og dine muligheder for at optage bevismateriale. 

Monter kameraet et sted, hvor man ikke opdager det, eller placer det så højt, at det ikke kan nås. 

Det samme gælder naturligvis også kablerne til strøm og netværk. Sørg for, at de heller ikke er til at nå, eksempelvis ved at bore dem igennem træværket eller muren bagved overvågningskameraet.

Overvågningskameraet kan indstilles til din hverdag

De fleste overvågningskameraer kan indstilles og kontrolleres ned til mindste detalje. Nogle bliver fx aktiveret af bevægelser, så du kan få en besked, når noget bevæger sig foran kameraet.

Du kan bestemme, at kameraets bevægelsessensor skal indstilles, så den er aktiv i bestemte tidsrum af ugens syv dage, fx om aftenen. Så undgår du at få tilsendt alarmerende e-mails, hver gang du eller andre familiemedlemmer passerer overvågningskameraets linse i løbet af dagen.

Du kan også let planlægge automatiske videooptagelser på faste tidspunkter. Eller vælge et afgrænset område af det, som kameraet ser, så det fx reagerer ved bevægelse i vinduet, men ikke i fugleburet ved siden af.

> Få 3 nr. af Komputer for alle 179 kr. + gave: 360 graders overvågningskamera

Hvis du allerede er abonnent på Komputer for alle, kan du købe overvågningskameraet med rabat på Moreshop.dk. (så længe lager haves) 

Undgå at bryde loven med dit overvågningskamera

Den overordnede mening med et overvågningskamera er blandt meget andet, at det skal holde udkig efter tyveknægte og andre uvedkommende gæster. 

Men du skal være opmærksom på, at det faktisk kun er tilladt at filme din egen grund og ejendom. 

Derfor skal du sørge for, at kameraets linse altid peger, så den ikke ved et uheld kommer til at filme naboen, som slår græs, eller fortovet og alle de tilfældigt forbipasserende fodgængere udenfor din egen grund. Det er nemlig ikke lovligt. 

trådløst overvågningskamera udendørs

Google Nest Cam IQ Indoor er et af de kameraer, som vi går helt tæt på i vores stortest af overvågningskameraer i Komputer for alle nummer 10, 2021.

© Google Nest

Måske er du interesseret i ...