Feriebilleder

Dine feriebilleder skal ikke ligge gemt på telefonen, men skal sendes til vennerne. Du kan dele dem direkte fra telefonen

Del dine feriebilleder med Google Fotos

Med få tryk samler du feriens pletskud på telefonen i Google Fotos og kan dele dem med familien fra Google Fotos. Se hvordan du gør på Android og iOS.

Sommerferien er forbi. I hvert fald for skolebørn og de fleste af os andre. Vores mange feriebilleder ligger godt og trygt på telefonen. Og her bliver de liggende, hvis du ikke arbejder videre med dem ved fx at dele dem med din øvrige familie og andre interesserede.

Del direkte fra telefonen med Google Fotos

Og hvordan gør man så bedst det? Det perfekte værktøj til formålet er uden tvivl den populære Google-app Google Fotos. Hvis du har en Android-telefon har du sikkert allerede app'en installeret på telefonen, men her kan du under alle omstændigheder hente den til både Android og iPhone.

Google Fotos registrerer automatisk alle de billeder, der tages med din telefons kamera. Herfra synkroniseres de automatisk med din Google Fotos-konto, så du også har adgang til dem i browseren. Men faktisk er det lige så hurtigt at dele billederne direkte fra din telefon.

Læs også: Genialt tip: Flyt lynhurtigt dine billeder over i Google Fotos.

Sådan deler du fotos fra din mobil

Typisk deler du et album fra Google Fotos ved at sende et link til den ven, der skal have adgang til dem. Det går lynhurtigt på telefonen.

  1. Åbn først app'en Google Fotos på din telefon.
  2. Tryk dernæst på Samling nederst tli højre på skærmen
  3. Nu klikker du på plusset ved Album for at oprette et nyt album.
  4. Gik albummet et navn, og klik på Vælg billeder. Nu skal du markere de billeder, du vil føje til albummet.
  5. Når du er færdig, vælger du Del.
  6. Nu har du to muligheder. Du kan enten søge dig frem til en kontaktperson, der så vil modtage en mail med en invitation til at se billederne. Alternativt kan du vælge Kopier link. Så får du et link i udklipsholderen, som du selv kan indsætte i fx en mail eller en chat.

Læs også: Lav perfekte hjemmevideoer med Google Fotos

Se billederne på telefonen eller i browseren

Når din ven modtager linket kan vedkommende vælge mellem at se billederne på telefonen eller på den store skærm på computeren.

Delt mappe i Google Fotos.

Sådan ser dine delte mobilfotos fra Google Fotos ud, når din ven åbner dem i browseren.

Måske er du interesseret i ...