The Key - copy-paste-tastatur med Ctrl+c og Ctrl+v
The Key:

Tastaturet The Key har kun tre taster. Men hvilke taster. Læs historien om, hvordan en aprilsnar udviklede sig til et uundværligt værktøj. 

Smart copy-paste-tastatur har kun tre taster

Det begyndte som en aprilsnar, men spøgen tog overhånd, og nu er et minimalistisk tastatur solgt i over 10.000 eksemplarer. Læs historien om copy-paste-tastaturet "The Key".

Tastaturet The Key begyndte som en spøg. 

Den 1. april 2021 kunne hjemmesiden Stack Overflow således fortælle om et smart ny tastatur, som på mirakuløs vis kunne hjælpe pc-brugere med at kopiere og indsætte små tekst-bidder.

Altså den operation, der normalt kræver, at du bruger tastekombinationerne CTRL + C og CTRL + V. 

Stor efterspørgsel efter "The Key"

Miraklet, som du kan læse om i det oprindelige blogindlæg her, bestod i, at man nu kunne spare disse tastetryk og nøjes med at taste C og V på et specialtastatur, der endda var produceret af plastik fra sjældne polyesterplanter. 

April-spøgen afstedkom en overraskende reaktion fra fans af Stack Overflow, som simpelthen måtte eje det dengang ikke-eksisterende tastatur, og insisterede på at få lov at købe det.

Stack Overflow er et forum for programmører, og hvis der var noget, denne gruppe kunne ønske sig mere end noget andet, så var det en hurtigere mulighed for at kopiere og indsætte en stump kode, som de fandt nyttig.

Læs også: Her der de skøreste tastaturgenveje i Windows

"The Key" sat i produktion

Da de gik op for folkene bag Stack Overflow, at det morsomme produkt rent faktisk kunne sælges, var de ikke sene om at gribe chancen. 

Inden længe så The Key dagens lys. og blev sat til salg her. Prisen er 28 dollars eller knap 200 kroner.

The Key har tre taster. Én til at kopiere, én til at indsætte og én der kan indstillet efter brugerens behov.
The Key:

The Key har tre taster. Én til at kopiere, én til at indsætte og én der kan indstillet efter brugerens behov.

Tusindvis af kodestumper kopieres

Stack Overflow har også benyttet lejligheden til at undersøge, præcis hvor mange gange brugerne af hjemmesiden kopierer kodestumper (hvilket vel og mærke er fuldt tilladt) fra siden. 

Statistikken viste, at der på blot to uger blev kopieret 40 millioner stykker tekst fra hjemmesiden. Og ikke nok med det. Hver fjerde besøgende på siden kopierede tekst inden for de første fem minutter af deres besøg.

The Key var tydeligvis en nødvendighed.

Læs også: De bedste tips til tastaturet

Netop udkommet i version 2.0

Godt et år efter den oprindelige aprilsnar er The Key netop udkommet i en ny udgave, som i vanlig nørdet stil hedder The Key 2.0. 

Den nye udgave adskiller sig primært fra den oprindelige version ved at have to LED-lys indbygget. Desværre er særudgaven allerede udsolgt.

Hvis du er interesseret i flere overraskende fakta om pc-tastaturer (fx hvorfor tasterne er placeret, som de er), kan vi anbefale vores artikel "Det vidste du ikke om dit tastatur."

Bliv mere effektiv med genvejstaster

Der er forbavsende meget tid og mange museklik at spare, hvis du lærer at bruge genvejstaster eller installerer programmer, som giver dit tastatur nye muligheder. 

I Fordelszonen kan du læse flere artikler om dette. Du finder fx programmer, som giver dit tastatur nye muligheder, du kan lære at udnytte Windows-tasten bedre og her får du også helt styr på, hvad F-tasterne på tastaturet kan.

Du kan starte med de 16 vigtigste genvejstaster i Windows - så er du allerede godt i gang. 

Måske er du interesseret i ...