Ingen scanner uden patroner
Ingen scanner uden patroner

Det er blækpatroner som disse, der er nødvendige i en nogle af Canons printere, hvis du vil bruge printeren til at scanne eller sende en fax.

© Shutterstock

Canon blokerer scanner, fordi printer mangler blæk

Elektronikproducenten Canon er kommet i søgelyset i USA, efter de har blokeret scannerfunktionen i en printer. Årsagen: Printeren var løbet tør for blæk.

26. oktober 2021 af Martin Lorentsen

Canons amerikanske afdeling kan havne i problemer. Virksomheden er nemlig blevet sagsøgt, fordi de har slået scannerfunktionen fra i en multifunktionsprinter.

Umiddelbart lyder det harmløst, men årsagen til, at Canon deaktiverede scanneren, er, at der ikke var nok blæk - til printeren. Det skriver mediet ZDNet.

Deaktiveringen af scanneren gjorde tilsyneladende en af Canons kunder så harmdirrende, at han valgte at sagsøge elektronikproducenten, der også laver kameraer.

Og det er ikke småpenge, forbrugeren vil sagsøge Canon for.

LÆS OGSÅ: 5 ting du ikke vidste om printeren

Sagsøgt for 5 millioner dollars

Det er en såkaldt alt-i-en-printer af typen Canon Pixma MG6320, som den konkrete sag tager udgangspunkt i.

Forbrugeren, David Leacraft fra New York, blev nægtet at scanne eller faxe dokumenter på sin multifunktionsprinter, fordi der ikke var nok blæk i printerpatronerne. Og det gjorde mildt sagt Leacraft utilfreds.

Som konsekvens har David Leacraft nu sagsøgt Canon for svimlende 5 millioner dollars på vegne af ham selv og alle andre, der må ende i samme situation.

Og noget tyder på, at Leacraft ikke er alene, for siden 2016 har flere kunder henvendt sig til Canon med det samme problem. Kunderne fik at vide, at printernes funktioner ikke kan bruges, medmindre de investerer i dyre blækpatroner.

LÆS OGSÅ: Se vores tests af printere i Testzonen

Canon blokerer scannerfunktionen, hvis printeren løber tør for blæk.
Canon MG 6320

Det er en såkaldt alt-i-en-printer af typen Canon Pixma MG6320, som den konkrete sag tager udgangspunkt i.

© Canon

Falsk markedsføring fra Canon

Et af søgsmålets hovedpunkter er, at Canon har markedsført printeren som en tre-i-en-maskine, der både kan scanne, faxe og printe.

I søgsmålet anklages Canon i den forbindelse for at have anvendt falsk markedsføring.

For i virkeligheden kan alt-i-en-printerne slet ikke scanne eller faxe dokumenter, hvis maskinen mangler blæk - eller blot er tæt på at løbe tør. 

Ifølge David Leacrafts advokater er der tale om falske påstande og vildledende markedsføring, der bevidst snyder forbrugerne, og tvinger dem til at købe nye, dyre blækpatroner med relativ kort holdbarhed for at kunne scanne og faxe.

Retten i New York har endnu ikke godkendt søgsmålet, der blot er en uge gammelt, og derfor har Canon heller ikke reageret på det.

LÆS OGSÅ: Printerblæk: Spare på de dyre dråber

Måske er du interesseret i ...