Google dropper Windows 7 og Windows 8
Slut:

Hvis du stadig har Windows 7 eller 8 på din pc, bliver det snart sværere at søge på nettet. 

Google dropper Windows 7

Fra januar næste år vil Google Chrome ikke længere understøtte Windows 7. Er du blandt de ca 10%, som stadig bruger systemet, skal du derfor finde dig en nye browser eller en nyere Windows-udgave - også på grund af sikkerheden.

3. november 2022 af Steffen Nielsen

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Windows 7 var en populær Windows-udgave.

Systemet, som var Microsofts primære Windows-udgave fra 2009-2012, var så populært, at efterfølgeren Windows 8 blot blev parentes i Windows-historien frem til 2015, hvor Windows 10 tog over.

Læs mere: Datoen er klar: Her lukker Microsoft ned for Windows 7

Windows 7 er for længst blevet lagt i graven af Microsoft, som ophørte al support af systemet i 2020.

Windows 7 bliver med andre ord ikke opdateret fra Microsofts side, så fx sikkerhedsproblemer ikke udbedres.

Så stor tilslutning har Windows 7

På trods af Microsofts bestræbelser på at vende systemet ryggen, har Windows 7 stadig tæt på 10 procents tilslutning på verdensplan. 

Det kan man forvisse sig om, ved at tjekke tallene hos GlobalStats Statcounter.

Men nu kommer der endnu en begrænsning til det forældede styresystem. 

Læs mere: Windows 7 nægter at dø

Slut med Google Chrome i Windows 7 og Windows 8
Windows 7:

Husker du Windows 7's karakteristiske Skrivebord og startmenu? Mange bruger stadig systemet til trods for at Microsoft har pensioneret Windows 7 for snart tre år siden.

Google siger farvel til Windows 7 og 8

Google har netop meddelt, at firmaets altdominerende Google Chrome-browser ikke længere vil fungere med Windows 7 og Windows 8 fra starten af 2023. 

Helt konkret betyder det, at browseren ikke vil modtage flere opdateringer til Windows 7 og opfølgeren Windows 8.1. Dermed vil browseren bliver usikker at bruge med de nævnte systemer.

I følge mediet The Verge bliver Google Chrome 11 den sidste Chrome-udgave, der stadig spiller sammen med Windows 7 og 8.1. Den forventes at udkomme i februar 2023, hvorefter tilhængere af Windows 7 og Chrome nok må se sig om efter en anden browser – eller måske endda en nyere Windows-udgave.

Opdater pc'en for sikkerhedens skyld

Det sidste er måske ikke så dårlig idé endda, når man betænker, at der er gået over ti år siden, at Windows 7 var Microsofts anbefalede udgave. 

Og næsten tre år, siden Microsoft har lavet en sikkerhedsopdatering til Windows 7. 

Med andre ord er sikkerheden i bund, hvis du er blandt de 10%, som stadig bruger Windows 7 eller 8 på pc'en. Her anbefaler vi på det kraftigste, at du opdaterer din pc.

Måske er du interesseret i ...