Moment 3-opdateringen er klar til din pc med Windows 11
Moment 3-opdatering:

Endnu en stor opdatering er klar til din pc med Windows 11, og denne gang får du blandt andet en sekundviser på Proceslinjens ur.

Windows 11 Moment 3: Ny opdatering til din pc

Nu kan du hente den seneste store opdatering til din pc med Windows 11 og få adgang til de mange nyheder. Her viser vi, hvordan du får fingrene i opdateringen.

Med lanceringen af Windows 11 introducerede Microsoft også en ny opdateringsfrekvens, der erstatter Windows 10's to halvårlige funktionsopdateringer.

I Windows 11 kaldes de større opdateringer "Moments", og netop nu er den seneste af den type opdateringer klar til din pc.

Den nye opdatering kaldes Windows 11 Moment 3, og allerede til efteråret forventes endnu en stor opdatering - Windows 11 Moment 4.

Du kan hente den omfangsrige Moment 3 allerede i dag - lidt længere nede på siden viser vi, hvordan du får din pc til at hente den.

> Læs også: Så længe skal din pc være tændt for at modtage opdateringer

Hurtigere opstart og Proceslinje

Som altid, når der er tale om de større funktionsopdateringer, er også Moment 3 propfyldt med en blanding af forbedringer, justeringer, optimeringer og helt nye funktioner. 

Blandt de knap så synlige nyheder har Microsoft skruet på de indbyggede koder i Windows, så de ting du ofte bruger i Windows er blevet endnu hurtigere.

Ifølge Microsoft er Proceslinjen, Meddelelsesområdet, Notifikationer og Indstillinger blevet op til 15 procent hurtigere at navigere i.

Når du tænder din pc, skulle du nå frem til Skrivebordet 10 procent hurtigere end tidligere. 

Din pc vil derudover forbruge seks procent mindre strøm fremover, hvis du følger Windows' anbefalede strømspareindstillinger.

Ur med sekundviser

Værktøjet Stemmeskrivning, som du kan bruge til at diktere tekst til din pc ved at taste Windows-tast + H, har fået flere kommandoer, så du fx med stemmen kan bede funktionen markere tekst i fed.

> Læs også: Sådan får du Windows til at læse højt for dig

Der er også kommet en nemmere to-faktorgodkendelse, så du lettere kan sikre pc'en med engangskoder ved at kopiere koderne frem og tilbage fra mail til Windows.

Du finder nu et VPN-symbol nede ved uret, så du hurtigt kan se, om pc'en er koblet på nettet via en VPN-forbindelse, og så er der kommet en funktion, som Microsoft kalder Content Adaptive Brightness Control.

Kort fortalt kan den nye funktion automatisk justere lysstyrken på bærbare computere afhængigt af det du ser på skærmen, så fx en hjemmeside med hvid baggrund har mere dæmpet belysning og dermed sparer strøm på batteriet.

Mest synlig er dog nok den nye sekundviser, som du finder sammen med uret på Proceslinjen. 

Tidligere viste uret kun timer og minutter, men nu kan du altså følge tiden mere præcist.

> Læs også: Nu får du sekunder på uret i Windows

Ur med sekunder i Windows 11 Moment 3-versionen.
Ur med sekunder:

Når du har installeret opdateringen, vil du måske bemærke, at uret på Proceslinjen har fået sekundtæller, så du endnu mere præcist kan følge tiden.

Har du ikke fået opdateringen?

Hvis din pc med Windows 11 ikke allerede af sig selv har hentet den nye opdatering, kan det skyldes, at du er bag i køen hos Microsofts servere - eller at din pc mangler at installere en række andre opdateringer, før den er klar til Moment 3.

Som regel sendes de større opdateringer nemlig ud i bølger, så serverne hos Microsoft ikke overbelastes eller bryder sammen.

På din pc er der nogle krav til, hvilke opdateringer som først skal være på plads, før den er i stand til at installere Moment 3.

Derfor skal du ind og tjekke indstillingerne for Windows Update på din pc, så du får gjort pc'en klar til opdateringen og derefter henter den nye Moment 3-opdatering.

Sådan henter du den nye opdatering

På din pc med Windows 11 skal du gøre følgende for at hente den nye opdatering:

  1. Højreklik på startknappen og vælg Indstillinger.
  2. Vælg Windows Update i menuen i venstre side.
  3. Klik på Søg efter opdateringer.
  4. Hvis der er mindre opdateringer klar til din pc, skal du lade den installere dem først, før du kan hente Moment 3.
  5. Nu dukker den nye opdatering med navnet KB5026446 op som en valgfri opdatering.
  6. Klik på Download og installer for at hente den til din pc.

> Læs også: Sådan indretter du startmenuen i Windows 11

Når den nye, store opdatering er klar til din pc, finder du den i Windows Update inde i Indstillinger. Her skal du blot klikke på Download og installer for at hente den.
Windows-opdatering:

Når den nye, store opdatering er klar til din pc, finder du den i Windows Update inde i Indstillinger. Her skal du blot klikke på Download og installer for at hente den.

Måske er du interesseret i ...