Windows 11 kommer til efteråret 2021
Windows 11

Windows 11 kommer til at se markant anderledes ud end Windows 10. Startmenuen og startknappen er placeret midt på Proceslinjen, og alle indbyggede programmer har fået nye menubjælker. 

Windows 11 kommer til efteråret 2021

Hvis du venter spændt på afløseren til Windows 10, behøver du ikke vente meget længere. Lækkede dokumenter afslører, at Windows 11 er klar til oktober.

11. august 2021 af Henning Dadkhah Rasmussen

I juni måned kunne Microsoft på et stort anlagt pressemøde fortælle, at Windows 10 alligevel ikke bliver det sidste styresystem fra mastodonten.

Windows 10 skal erstattes af Windows 11, som bliver et markant anderledes styresystem end sin forgænger. 

Endnu har Microsoft ikke officielt meddelt nogen udgivelsesdato for styresystemet, men har blot fortalt, at lanceringen sker i løbet af året. Nu er datoen alligevel sluppet ud til offentligheden.

> Læs også: Alt, du skal vide om Windows 11

Windows 11 klar til oktober

I nye supportdokumenter fra processorproducenten Intel og Microsoft selv opremses de seneste seks Windows 10-opdateringer, og på bunden af listen er Windows 11 også nævnt med en lanceringsdato.

Dokumentet fra Intel er en udgivelsesnote til firmaets grafikdrivere, som viser hvilket styresystem de er kompatible med. Her er følgende linje i dokumentet interessant:

Microsoft Windows* 11-64 - October 2021 Update (21H2)

Den afslører nemlig, at Windows 11 ventes på gaden til oktober som en "21H2" opdatering. Det er altså samme benævnelse og tidspunkt, som Microsoft hidtil har fastholdt til de store funktionsopdateringer til Windows 10.

Samtidig viser et lignende dokument fra Microsoft, som er sendt til firmaets samarbejdspartnere, samme navn og dato for opdateringen.

Microsoft oplyser desuden, at hardware-producenterne har indtil den 24. september 2021 til at indsende deres drivere til Microsoft, hvis de skal være med i udgivelsen af Windows 11.

Udsendes løbende til verdens pc'er

Selvom den officielle dato i dokumenterne hedder oktober, er det ikke sikkert at du automatisk modtager Windows 11 på din pc straks den er udgivet.

Microsoft sender nemlig altid deres større opdateringer ud til verdens pc'er løbende, så firmaets servere kan følge med.

Derfor kan det være nødvendigt, at du manuelt henter Windows 11, hvis du vil have det hurtigst muligt. Det gør du med værktøjet Opdateringsassistent, som du finder i Fordelszonen. 

Det kan du gøre straks du har læst her på hjemmesiden, at Windows 11 er klar.

> Hent Opdateringsassistent her <

Måske er du interesseret i ...