Tabs in Windows 11.
Windows 11:

Kun brugere af Windows 11 får glæde af den nye, spændende Stifinder-funktion.

Nu får du faner i Stifinder i Windows 11

Windows 11's seneste opdatering byder på en Stifinder med faner. En stor og længe ventet ændring, som dog forbigås i Windows 10

Faner i Stifinder i Windows har været længe undervejs.

Selve Stifinder har været en del af Windows siden Windows 98, og ideen om at dele hvert vindue op i faner i hvert fald huseret i et årti – uden at Microsoft har gjort alvor af løfterne.

Hvis du alligevel har følt behov for faner i den mellemliggende tid, har du været nødsaget til at benytte dig af specialprogrammer, der lagde sig oven i Stifinder.

Hent fane-funktionen til Windows 11

Men nu er de her faktisk, de længe ventede faneblade. Den 18. oktober i år blev skæringsdato. Her blev de nye funktioner rullet ud til de første heldige computere med Windows 11.

Den nye Windows-opdatering med faner hedder KB5019509 og er beskrevet i detaljer på Microsofts hjemmeside.

Hvis den ikke allerede er blevet installeret på din pc, kan du finde opdateringen under Windows Update, hvor du blot skal klikke på Søg efter opdateringer og installere den. 

Efter genstart af pc'en kan du åbne Stifinder og nyde synet af de nye faneblade, der gør det lettere at skifte mappe.

Faner i Stifinder i Windows 11
Faner i Stifinder:

Sådan ser det ud i Windows 11, når dine favoritmapper ligger bag hvert sit faneblad.


Som du ser herover, opretter du et nyt faneblad ved at klikke på plusset øverst til venstre. 

Du kan også benytte tastaturgenvejen CTRL + T. I det hele taget fungerer fanerne stort set, som du kender det fra din browser.

En måned efter halvårsopdateringen

Som om de nye faner ikke er spændende nok i sig selv, varsler den nyeste opdatering også en ændring i den måde, vi får leveret nye funktioner på i Windows. 

De seneste mange år har det været sådan, at alle nye værktøjer og funktioner landede i Windows som en del af de store halvårlige opdateringer.

Microsoft har dog meddelt, at man for fremtiden snarere vil leverer nyhederne drypvis og måske på sigt udfase halvårsopdateringerne.

Den seneste halvårsopdatering, som kom i september, hedder 22h2. Den kan du læse om her

Windows 10-brugere snydt

I skrivende stund benyttes Windows 11 af knap en femtedel af alle Windows-brugere. 

Det store spørgsmål er derfor naturligt nok, om Windows 10-brugere også får faneblade i Stifinder. Her lyder der et klart nej fra Microsoft. Kun Windows 11 får glæde af funktionen. 

Hermed ses en anden klar tendens. 

Microsoft forsøger at lokke dig til at skifte styresystem med nye funktioner i Window 11. Måske faner er det, der får dig til at tage springet?

Måske er du interesseret i ...