Microsoft vil have dig til at betale abonnement for Windows
Windows på abonnement?

Microsoft pønser på at lave Windows til en abonnementsbaseret tjeneste, hvor du skal betale løbende. 

© Shutterstock

Microsoft vil have dig til at betale abonnement for Windows

Meget tyder på, at Microsoft vil lave en abonnementsbaseret version af Windows, hvor du skal betale løbende.

Måske skal du i en nær fremtid betale et løbende abonnement for at kunne bruge Microsofts styresystem Windows. 

Det er der i hvert fald et internt notat fra Microsoft, der tyder på.

Microsoft er lige nu involveret i en sag med de amerikanske konkurrencemyndigheder i forbindelse med købet af spilfirmaet Blizzard, der blandt andet står bag World of Warcraft. 

Og i forbindelse med retssagen har Microsoft måttet udlevere en bunke interne papirer, og det er altså heraf, at planerne om et abonnementsbaseret Windows fremgår.

> Læs meget mere om Windows 11 her

Windows i skyen på abonnement

Blandt mange andre fremtidsplaner står der, at Microsoft vil flytte Windows i skyen – altså afvikle styresystemet via internettet, og så lade brugerne betale løbende for adgangen. 

Microsoft har i forvejen gjort det muligt at abonnere på sin populære kontorpakke under navnet Microsoft 365, og for nylig annoncerede firmaet Windows 365, som er en neddroslet udgave af Windows, der kan køres via internettet. 

Den nye Windows 365 er særligt rettet mod virksomheder, som på den måde nemt kan administrere mange computere på én gang. Men nu tyder det på, at der også er en version på vej til private brugere. 

Vi har skrevet en længere præsentation af Microsoft 365 i Komputer for alle. Den kan du finde her Hvad er Microsoft 365 nu for noget?

Bygger videre på Windows 365

Planen er, at Microsoft vil videreudvikle Windows baseret på erfaringerne med Windows 365, så hele styresystemet skal kunne køres fra nettet, som vi efterhånden kender det fra en række andre tjenester som fx Googles værktøjer og Microsofts kontorpakke.

Om kunderne så vil følge med over i det nye system vil fremtiden vise. Vi har jo vænnet os til at prisen på Windows er en del af betalingen for en ny pc, så vi ikke spekulerer så meget over prisen for Windows.

Der er dog  ikke noget, der tyder på, at den normale version af Windows på din pc vil forvinde. Og vi glæder os meget til at høre mere om, hvad den nye, abonnementsbaserede løsning til tilbyde os som forbrugere.

Prisen på den måske kommende udgave af Windows kendes ikke endnu, men Windows 365 koster mellem 30 og 66 dollars om måneden (205 - 450 kroner). Mon ikke udgaven til private bliver en del billigere end det.

> Læs også: Hvor meget koster Netflix, HBO Max og Viaplay?

Måske er du interesseret i ...