Microsoft Surface Laptop S koster kun 250 dollars
Microsoft Surface Laptop S:

Microsoft er klar med en bærbar til en markant lavere pris, end du er vant til. Og den kan ovenikøbet køre Windows 11.

© Microsoft

Microsoft klar med svimlende billig bærbar

Microsoft vil nu konkurrere med Google og Chrome OS med en og ny billig computer og en anderledes version af Windows 11.

Hvor meget skal en ny pc koste – 3.000 kroner, 6.000 kroner eller måske hele 12.000?

Ikke, hvis du spørger Microsoft. Deres nyeste bærbare computer, Surface Laptop SE, koster bare 250 dollar på det amerikanske marked.

Omregnet direkte til danske kroner giver det et ganske klejnt prisskilt på bare 1.635 kroner. Altså væsentligt mindre, end hvad du er vant til at give for en normal bærbar computer.

LÆS OGSÅ: Microsofts nye Surface Laptop Studio kan bruges på tre måder

Surface SE er ikke som de andre

Men Microsofts nye pc er heller ikke en helt normal computer. 

Den er lavet til at konkurrere direkte med Googles lette og billige Chrome OS-computere, som kører Googles eget styresystem, og som bruges på mange skoler og uddannelsesinstitutioner.

Det betyder også, at Surface SE er en både let, lille og ikke særlig kraftig computer. Den måler 11,6”, har enten 4 eller 8 GB ram og er udstyret med en Intel Celeron-processor og har en vægt på 1.1100 gram.

Der er altså ikke tale om en computer, der kan afvikle tunge programmer og redigere video i høj opløsning. Den er lavet til at skrive og surfe på, og det kan den til gengæld gøre i 16 timer på en opladning.

LÆS OGSÅ: Microsoft starter masseudrulning af Windows 11

Har en særlig version af Windows 11

For at få Windows 11 til at køre på den noget begrænsede hardware, har Microsoft også valgt at putte en neddroslet version af Windows 11 på computeren.

Styresystemet har fået navnet Windows 11 SE, og til forskel fra den “rigtige” Windows 11-version, så er det begrænset hvilke apps og programmer, der kan installeres. 

Både fordi, at Microsoft Store ikke er en del af Windows 11 SE, og fordi styresystemet kun understøtter bestemte programmer, som fx Office-pakken, Edge og Chrome.

LÆS OGSÅ: Se forskellene på Windows 10 og Windows 11

Microsoft har endnu ikke meldt ud, om det bliver muligt at købe Surface Laptop SE herhjemme, eller om produktet kun er tiltænkt bestemte markeder, såsom Nordamerika. 

Det er også uvist, om vi vil se andre computere med Windows 11 SE på vores breddegrader.

Vil du læse endnu mere af vores Windows 11-dækning, så finder du det hele lige her.

Måske er du interesseret i ...