Et screenshot af Windows 10 med Xbox Game Mode tændt

Selvom Xbox Game Mode er lavet til computerspil, kan det sagtens bruges til at optage andre ting på din skærm.

Sådan optager du din skærm i Windows 10

Skal du vise venner eller familie, hvordan man bruger et program i Windows 10? Med Xbox Game Mode optager du hurtigt en video af din skærm.

10. februar 2020 af Martin Haverholm

Ofte er det nemmere at vise, hvad du gør på en computer, end det er at forklare det. Derfor findes der også så mange populære videoguider om computerproblemer på sider som fx YouTube.

Vil du gerne vise en anden person, hvordan du har løst et problem på din computer, kan du nemt optage en video og sende den via mail eller lignende, så du slipper for at skulle skrive en hel guide.

Funktionen findes indbygget i Windows 10, og hedder “Xbox Game Mode”. Som navnet måske røber, er funktionen egentlig udviklet for, at folk kan optage og vise deres computerspil frem, men du kan sagtens bruge den til bare at optage et programvindue.

Sådan optager du i Xbox Game Mode

Screenshot, der viser den lille sorte bjælke, der afslører at Xbox Game Mode er ved at optage, hvad der sker på din skærm.

Når Xbox Game Mode optager, hvad der sker på din skærm, kan du se den lille sorte bjælke i øverste, højre hjørne. 

For at optage det, der sker på din skærm, trykker du bare på Windows-tasten, Alt og R på dit tastatur. (Alternativt kan du søge på Xbox Game Bar) 

Efter få sekunder dukker en lille bjælke op på din skærm, som viser, at der nu bliver optaget.

For at stoppe optagelsen trykker du på den blå stop-knap i bjælken.

Når optagelsen er færdig, skal du trykke på Windows-tasten og G for at åbne Xbox Game Mode. I menuen øverst til venstre, kan du nu få adgang til din video og dele den med dem, du har lyst til.

Vil du gerne lave endnu nemmere og bedre optagelser af din skærm, anbefaler vi programmet FlashBack Express Recorder, som du finder i Fordelszonen. 

> Hent programmet og læs vores guide fra bladet og se en videoguide her (kræver login)

Måske er du interesseret i ...