Windows introducerer Windows Værktøjer
Windows 10:

Af uvisse årsager erstattes administrationsværktøjerne snart af en ny funktion, som hedder Windows Værktøjer.

Windows Værktøjer samler flere funktioner og indstillinger

I den nye funktion "Windows Værktøjer" finder du fremover alle de funktioner, som tidligere lå under administrationsværktøjer. I den nye menu bliver der næsten dobbelt så mange gode værktøjer.

20. april 2021 af Henning Dadkhah Rasmussen

I adskillige udgaver af Windows 10 har Microsoft samlet de lidt mere tekniske funktioner og indstillinger i en funktion kaldet Administrationsværktøjer.

Her finder du fx Diskhåndtering, hvor du kan oprette nye partitioner, eller en oversigt over kørende Windows-tjenester på pc'en.

Men nu er det snart slut. Endnu en gang har Microsoft valgt at ændre på arvesølvet, så alle vi trofaste Windows-brugere igen skal justere vores vaner. 

Ny funktion med flere værktøjer

I en ny testudgave af en kommende Windows 10, der er sendt ud til de frivillige testere i Insider-programmet, kan man se, at Administrationsværktøjerne er erstattet af et nyt værktøjspanel.

Det er dog ikke alt sammen den rene elendighed.

Den nye funktion har fået det lidt nemmere navn Windows Værktøjer, og når du åbner den fra startmenuen i Windows 10, får du adgang til endnu flere funktioner og indstillinger end tidligere.

Det bliver med andre ord fra denne menu du kommer til at ændre alle større og mere avancerede indstillinger i Windows.

Sådan finder du Windows Værktøjer

Når du i en af de kommende, store opdateringer til Windows 10 får den nye funktion, finder du den i startmenuen i Windows. 

Led efter punktet Windows Værktøjer, som vil ligge under mapperne i startmenuen.

Windows Værktøjer samler flere funktioner og indstillinger end tidligere
Windows Værktøjer

Snart vil du finde punktet Windows Værktøjer i Windows' startmenu (her i en engelsk udgave).

Windows Værktøjer giver overblik over funktioner og indstillinger
Overblik

Inde i værktøjskassen, Windows Værktøjer, finder du fremover mange flere muligheder end i de nuværende Administrationsværktøjer. 

Endnu uvist, hvornår nyheden introduceres

Vi ved endnu ikke, hvornår opdateringen med Windows Værktøjer lander på vores pc'er, da Microsoft har tradition for at justere på indholdet af opdateringer helt op til udgivelse.

Til gengæld må man konstatere, at det er et overraskende valg firmaet laver med den nye værktøjskasse, fordi den er en del af Kontrolpanel.

Microsoft har ellers i årevis flyttet funktioner fra Kontrolpanel og over i de nye indstillinger. Men for os, der foretrækker at arbejde i Kontrolpanel, er det godt nyt.

> Læs også: Slut med at fjerne programmer via Kontrolpanel

Måske er du interesseret i ...