Windows-opdatering slukker dit trådløse netværk

Microsoft har sendt en rettelse ud til Windows 10, som skulle løse problemer med en tidligere opdatering. Men desværre har den nye rettelse en alvorlig bivirkning.

24. september 2019 af Henning Dadkhah Rasmussen

For et par uger siden skrev vi om den seneste opdatering til Windows 10, KB4512941, som fik mange pc'er til nærmest at slæbe sig afsted i slow motion, fordi den sluger op til 40 procent af computerens CPU-kraft. 

Nu har Microsoft så endelig rettet den alvorlige fejl med en ny opdatering, som løser problemet med den løbske CPU-anvendelse. 

Desværre introducerer fejlrettelsen en ny og noget anderledes alvorlig fejl: Den kan simpelthen slukke for dit trådløse netværk og dermed afskære pc'en fra internettet.

Microsoft har allerede identificeret problemet, som dog endnu ikke er løst af en ny fejlrettelse.

Sammen med chipproducenten NEC har Microsoft lokaliseret fejlen til at omhandle pc'er, der har processoren Intel Centrino 6205/6235 og en trådløs adapter af typen Broadcom 802.11ac Wi-Fi. Begge er ganske udbredte systemer. 

Tjek, om din pc er ramt

Symptomerne er, at din pc ikke er på internettet efter du har installeret de seneste opdateringer til Windows 10. 

Når du forsøger at koble på dit trådløse netværk, vil du opdage at der slet ikke dukker netværk op på listen, når du klikker på netværksikonet i Meddelelsesområdet på Proceslinjen.

Sådan løser du selv problemet

Heldigvis er der en nem løsning, hvis du oplever problemet på din egen pc: Du skal blot deaktivere og derefter genaktivere netværkskortet på pc'en. 


Det gør du sådan:

  1. Højreklik på startknappen i Windows 10 og vælg Enhedshåndtering
  2. Klik på pilen ved Netværkskort 
  3. Højreklik på dit netværkskort og vælg Deaktiver enhed
  4. Vent et øjeblik. Højreklik dit netværkskort igen og vælg Aktiver enhed 

Måske er du interesseret i ...