Microsoft havde i starten af 1980'erne stor succes med deres MS-DOS-system, hvor man udførte kommandoer på pc'en med en kommandolinje.
Men den 20. november 1985 startede en sand revolution for hjemme-pc'en.
Firmaet lancerede første udgave af det, der snart skulle blive verdens mest udbredte computer-styresystem: Windows.
I videoen herunder kan du se, hvordan Steve Ballmer fra Microsoft forsøgte at sælge den banebrydende idé dengang.
Den første udgave af Windows blev snart efterfulgt af nyere udgaver, og efterhånden bredte styresystemet sig til pc'er overalt i verden.
Find din egen favorit
I galleriet herunder kan du se billeder af de mest skelsættende Windows-udgaver.
Hvilken var din favorit?
Du kan stemme på din favorit nederst i artiklen.

Windows 1.0 revolutionerede den måde man styrede sin pc. Nu skulle man bruge en mus sammen med tastaturet, og alle programmer foregik i et grafisk miljø i stedet for som kommandoer på en sort skærm.

Windows 2.0 fik bedre VGA-grafik og tidlige udgaver af Word-tekstbehandling og Excel-regneark. Nu kunne åbne programmer også lægges oven på hinanden.

Med Windows 3.0 fik vi bedre filhåndtering og andre indbyggede programmer, og da opdateringen 3.1 kom kort efter, var det sammen med det populære spil Minestryger.

Windows NT 3.5 var den anden udgave af Microsofts NT-systemer til erhvervslivet. NT-versionerne var mere stabile, sikrere og havde bedre netværksfunktioner.

I 1995 lancerede Microsoft Windows 95, som var radikalt anderledes end de tidligere udgaver af Windows. Nu startede computeren op direkte i Windows og man skiftede fra 16 til 32 bit. Det var også første gang vi så startmenuen og Internet Explorer.

Windows 98 byggede videre på Windows 95's store succes, og var især designet til brug på det nye og fremadstormende internet.

Windows Me var særligt designet til at håndtere multimedier, som dengang var det helt nye og store fænomen, men styresystemet blev kendt som en af de mest ustabile udgaver af Windows.

Windows 2000 var designet til erhvervsbrug, men var også at finde på mange private pc'er.
Styresystemet var klippestabilt og mere sikkert end sine forgængere.

Windows XP var den første sammensmeltning af Microsofts erhvervsudgaver og hjemmeudgaver af Windows.
Windows XP er stadig manges foretrukne udgave af Windows.

Windows Vista fik en ligeså dårlig modtagelse som Windows Me, og det var ikke uden grund.
Systemet var langsomt, ustabilt og føltes tungt, fordi det rummede masser af ny og avanceret grafik, som sendte pc'ens processor på overarbejde.

I 2009 lancerede Microsoft Windows 7 som en længe ventet afløser af det udskældte Windows Vista. Her blev der skruet ned for den kritiserede brugerkontrol, og Windows 7 var hurtigere og mere stabil.
> Læs også: Windows 7 nægter at dø

Windows 8 introducerede et drastisk redesign af Windows, hvor man med en ny startskærm bedre kunne navigere via en berøringsfølsom skærm.
Problemet var bare, at kun de færreste havde sådan en skærm, og derfor ønskede startmenuen tilbage.

Da Windows 10 kom i 2015, var den velkendte startmenu tilbage, og der er løbende kommet nye funktioner til - fx Cortana og browseren Edge.
Ifølge Microsoft er Windows 10 den sidste udgave af Windows, der dog opdateres løbende med nye funktioner.
Her på redaktionen er vi især glade for Windows 3.11, Windows 95, Windows XP, Windows 7 og Windows 10.
Desværre er det nu kun Windows 10, som fortsat bliver opdateret af Microsoft, så det eneste sikre styresystem at anvende er naturligvis Windows 10.