windows 10 sikret mod ransomware

Nu kan Windows 10 sikre din computer mod ransomware. 

© Shutterstock

Windows 10 kan nu bekæmpe ransomware

Den seneste, store opdatering til Windows 10, Fall Creators Update, byder på en ny, stærk funktion – den kan nemlig forhindre, at du mister filer, hvis du bliver ramt af ransomware.

Du behøver ikke længere at frygte, at dine filer bliver låst af den frygtede trussel ransomware. Det er i hvert fald intentionen med en ny funktion i Windows 10 Fall Creators Update, der beskytter dine filer.

Det er indstillingen Styret mappeadgang, der kommer ransomware til livs. Hvis du aktiverer Styret mappeadgang, vil Windows nægte skadelige pogrammer at få adgang til mapper og filer på din computer. 

Det betyder helt konkret, at ransomware ikke kan få adgang til dine filer, og derfor ikke kan låse dem for dig.

Selvom ransomware stadig kan være problematisk, hvis du skulle blive ramt, så vil du med Styret mappeadgang ikke miste dine filer.

Skulle uheldet alligevel være ude, har sikkerhedseksperter udviklet et værktøj, som kan hjælpe dig til at få dine filer tilbage - uden det koster dig en krone.

Sådan aktiverer du Styret mappeadgang i Windows 10:

  • For at aktivere Styret mappeadgang, skal du finde Windows Defender Security Center på din computer. Det kan du fx gøre ved at søge i startmenuen. 
  • Her vælger du virus- og trusselsbeskyttelse -> Indstillinger for virus- og trusselsbeskyttelse.
  • Find Styret mappeadgang og aktivér funktionen. 
  • Alle dine basale mapper, som Billeder, Dokumenter og mere, er nu beskyttet. 
  • Hvis du vil have andre mapper beskyttet, skal du vælge Beskyttede mapper under Styret mappeadgang.

Vær opmærksom på, at kun de mapper, som du vælger her, er beskyttet imod ransomware. Alle andre mapper og filer er stadig i fare, hvis du skulle være uheldig nok til at blive ramt af ransomware. 

Du kan sikre dig yderligere ved at følge disse 6 forholdsregler, når du går på nettet med din computer.

Vil du også have styr på sikkerheden i dit hjem? Lige nu får du 3 numre af Komputer for alle samt et smart ip-overvågningskamera leveret til døren for kun 179,50 kroner. Du sparer 701 kroner.

Måske er du interesseret i ...