Diskhåndtering bliver lettere i Windows 10

Windows 10 får en ny Diskhåndtering

Med den næste store opdatering af Windows 10 er det indbyggede diskværktøj fuldstændig redesignet.

Microsoft har siden lanceringen af Windows 8 i 2012 arbejdet ihærdigt på at opdatere de klassiske værktøjer i Kontrolpanel og få dem flyttet ind i den "nye" indstillingsmenu.

Den udflytning er en igangværende proces, og nu viser det nyeste build af den næste Windows 10, version 20197, at endnu en klassiker er på vej ind i indstillingerne.

> I samme opdatering kan du se frem til en ny Startmenu, som vi har skrevet om her.

Essentielt værktøj bliver mere brugervenligt

I den nye udgave af Windows 10, som er sendt ud til de frivillige i Windows Insider-programmet, er der kommet en helt ny Diskhåndtering i menuen Indstillinger. 

Den gamle Diskhåndtering har adskillige år på bagen i Windows, og funktionerne og mulighederne i programmet kan ikke matche professionelle programmer, som dem du finder i Fordelszonen

Men har du blot behov for at initialisere en ny disk eller oprette en ekstra partition, er der ingen grund til at installere et stort program.

Det store minus ved den eksisterende Diskhåndtering er dog, at det kan virke for indviklet at komme i gang med.

(artiklen fortsætter under billedet)

Diskåndtering i Windows 10
Den gamle diskhåndtering

Sådan kender du det gode, gamle Diskhåndtering, der ligger under Windows' administrationsværktøjer. 

Find det nye Diskhåndtering i Indstillinger

Microsoft har i den nye udgave af Windows ikke fjernet den eksisterende Diskhåndtering, men der er kommet et godt alternativ i menuen Indstillinger.

I stedet for den lidt besværlige Diskhåndtering, som lå under Windows' administrationsværktøjer, er den nye udgave mindre forvirrende, men med de funktioner, du har behov for.

(artiklen fortsætter under billedet)

Diskhåndtering i Windows 10
Den nye diskhåndtering

Det nye Diskhåndtering, som kommer til oktober, er bygget ind i Windows 10's indstillingsmenu. Den finder du i bunden af startmenuen.

Næste store opdatering på trapperne

Den næste udgave af Windows 10 begynder at dukke op på alverdens pc'er sidst i oktober. 

Med opdateringen får du også den nye funktion på din pc.

> Vil du prøve de nye funktioner før alle andre, skal du være med i Microsofts gratis testprogram, Windows Insider. Det kan du læse meget mere om i denne guide fra magasinet Komputer for alle (kræver login)Måske er du interesseret i ...