Slå detaljevisning i Stifinder til, så programmet bliver endnu bedre.

Slå detaljevisning i Stifinder til, så programmet bliver endnu bedre.

Smart trick: Gør Stifinder bedre i Windows 10

Nu kan du spare et klik hver gang du markerer en fil eller mappe i Windows' Stifinder. Se, hvordan du slår detaljevisning til, så du altid kan se eksempler på dine filer - uden at åbne dem.

Stifinder er formentlig det mest brugte af Windows' indbyggede programmer. 

Det er her, du navigerer i dine filer og mapper på harddisken, ligesom du fx også anvender Windows Stifinder, hvis du skal kopiere billeder fra et hukommelseskort ind på computeren.

Selvom programmet i sig selv er ganske glimrende, er der masser af muligheder for at forbedre Stifinder i Windows. Der findes nemlig mange funktioner, som ikke er slået til som standard. 

En af disse funktioner er detaljevisningen. Med den funktion kan du se et eksempel på indholdet af de filer og mapper, du klikker på i Stifinder. Det er smart og kan spare dig for adskillige klik, når du leder efter en bestemt fil eller mappe. 

Sådan slår du detaljevisning til i Windows 10

Se her, hvor nemt det er at aktivere den praktiske detaljevisning i Stifinder:

  1. Åbn Stifinder og vælg menuen Vis i toppen af vinduet. 
  2. Klik nu på Detaljerude - den er for oven til venstre ved siden af knappen for Navigationsrude.
  3. Når du fremover klikker på en fil eller en mappe vises detaljer for elementet i feltet i højre side. Er det et billede kan du fx se et eksempel på billedet, ligesom du kan læse oplysninger om optagelsesdato og størrelse.
Windows stifinder i Windows 10

Du finder Detaljerude for oven til venstre ved siden af knappen for Navigationsrude.

Når du har slået detaljerude til, vil du fremover se detaljer for filen i feltet til højre. Det kan fx være informationer om filstørrelse, kameraindstillinger og kamera - også kaldet exif-data - hvis det er et billede.

Læs mere i Komputer for alle

I bladet Komputer for alle 17/2017 kan du læse mange flere tips til, hvordan du får mest muligt ud af Stifinderen. Her præsenterer vi dig bla for programmet FreeCommander, som du som abonnent kan hente gratis i Fordelszonen. 

Hvis du tegner abonnement nu, kan læse bladet med det samme med vores Wype-tjeneste. Her kan du også læse de seneste 10 numre. 

Lige nu får du 2 numre af Komputer for alle samt en lækker bluetoothhøjtaler, som kan spille musik fra din smartphone, leveret til døren for kun 59,50 kroner.

Du får også adgang til vores Fordelszone som indeholder mere end 300 gode og sikre programmer til din computer. 

Få en meget bedre Stifinder

I artiklen skriver vi om et program, der giver dig et væld af muligheder, når du arbejder med dine filer - og det er lysår bedre end Windows Stifinder!

Måske er du interesseret i ...