Windows 10-upgrade

Skift til Windows 10 fra Vista eller XP. Helt gratis.

Du kan få et velfungerende Windows 10 uden at registrere det hos Microsoft. Skift fx fra Windows XP eller Vista.

28. marts 2016

Da Microsoft sidste år lancerede Windows 10, indrettede de systemet således, at pc-brugere med Windows 7 eller 8 kunne opgradere gratis, mens folk med XP eller Vista måtte betale for fornøjelsen. Det er imidlertid kun den halve sandhed, for selv med XP eller Vista kan du få Windows 10. Uden at betale en krone. Du kan nemlig fint køre med en uregistreret udgave af Windows 10.

Først skal du downloade Windows 10 ved at hente Microsoft downloadværktøj. På siden vælger du "Download værktøjet nu" og følger anvisningerne. Du lægger styresystemet på en USB-nøgle og booter fra den. Under installationen bliver du bedt om at indtaste din produktnøgle. Du vælger i stedet "Spring over".

Derefter færdiggøres installationen og du har en uregistreret version af Windows. Den fungerer glimrende!

Det her er en rigtig god måde at teste, om din pc kan køre Windows 10. Vær opmærksom på, at det er en begrænset udgave af Windows 10, og at du skal købe en fuld version af styresystemet, hvis du ønsker at bruge det på længere sigt.

Microsoft ønsker naturligvis, at du registrerer dig, men sandheden er, at der er minimal forskel på, om du gør det eller ej. Der er kun tre ulemper. For det første vil du blive mødt at nogle opfordringer til at registrere systemet. Dem kan du ignorere. For det andet er det ikke muligt at skifte Skrivebordsbaggrund. Men det kan du sikkert leve uden?

Vi kan af gode grunde ikke vide, om Microsoft ændrer aktiveringskravene og kræver, at du køber en produktnøgle for at prøve styresystemet, så dem bør du holde øje med, hvis du vælger løsningen.

> De første 3 ting du skal gøre i Windows 10

Måske er du interesseret i ...