Windows Sandbox

Med Windows Sandbox får du en "ekstra" version af Windows inde i Windows. Her kan du trygt prøve nye programmer af uden at frygte virus og andet snavs. 

© Komputer for alle

Ny Windows funktion: Prøv programmer i Sandbox uden at frygte virus

En ny funktion i den kommende opdatering af Windows 10 gør det HELT sikkert at afprøve nye programmer og åbne filer uden at frygte virus og angreb.

Inden for de kommende uger får du ny version af Windows 10. Og med den nye og opdaterede version af Windows får du også en række nye funktioner og muligheder.

Eksempelvis får du med den nye opdatering mulighed for at downloade filer og afprøve tvivlsomme programmer helt uden at risikere, at du inficerer din pc med virus eller anden malware.

Det klares med et nyt Windows-værktøj kaldet Windows Sandbox. 

Windows Sandbox kan bedst forklares som en ekstra isoleret version af Windows, du kan åbne inde i Windows. En såkaldt virtuel pc: Når du åbner Windows Sandbox, er det som at få en nyinstalleret version af Windows 10, hvor du kan installere alle de programmer, du vil.

Du kan læse mere om Windows 10 og den nyeste opdatering af systemet lige her. 

Sådan fungerer Windows Sandbox

Når du er færdig med at teste programmer og filer, lukker du blot for Windows Sandbox – og straks forsvinder alt det, du netop har installeret, så din pc er helt uberørt.

Når du åbner Windows Sandbox næste gang, vil du igen blive mødt af en hel “tom” version af Windows, hvor du kan prøve programmer af eller åbne tvivlsomme filer. 

I første omgang vil funktionen dog kun være tilgængelig for brugere med enten Windows Pro eller Windows Enterprise.

Har du set, at Windows 10 nu igen er gratis? Se her, om du kan få gratis Windows 10 på din pc.

Måske er du interesseret i ...