slå automatisk genstart fra

Midt i et dokument eller et program insisterer computeren pludselig på at genstarte - men det kan du faktisk nemt undgå. 

© Shutterstock

Sådan undgår du nemt at computeren pludselig genstarter

Det skal være slut med afbrydelser og forstyrrelser i tide og utide. Vi viser dig her hvordan du undgår, at computeren genstarter mens du sidder og arbejder.

Der er få ting, der er lige så irriterende ved computeren, som når computeren pludselig vil genstarte af den ene eller anden grund. 

Men faktisk kan du fortælle Windows, hvornår du typisk bruger din computer. Så bliver opdateringer nemlig installeret, mens du ikke bruger den og bliver dermed ikke forstyrret. 

Vi viser dig her hvordan. 

Sådan slår du automatisk genstart fra:

  1. Klik på forstørrelsesglasset og skriv aktive timer og klik nu på Rediger aktive timer.
  2. Klik nu på Rediger aktive timer. Aktive timer er det tidsrum, du typisk bruger computeren i og derfor ikke vil forstyrres.
  3. Klik nu på Skift under Aktuelt antal aktive timer.
  4. Vælg nu et starttidspunkt og derefter et sluttidspunkt. Klik nu på Gem.  

Du kan også deaktivere automatisk opdatering med programmet Win Update Stop, som du finder i Fordelszonen (download kun for abonnenter). Læs mere om programmet her.

11 indstillinger i Windows du bør ændre

At undgå en pludselig genstart på computeren er blot en af mange indstillinger, du kan ændre i Windows 10. 

I det nye nummer af Komputer har vi samlet i alt 11 essentielle indstillinger, du bør ændre. Så kommer du til at arbejde bedre, opleve færre afbrydelser og får styr på dit privatliv. 

Du kan købe Komputer for alle i mange bladbutikker og kiosker.

Hvis du tegner abonnement nu, kan du læse hele bladet med det samme på dine mobil eller tablet med app'en Wype. Du får også adgang til Fordelszonen med det samme - her finder du også den fulde artikel til download.

> Du kan prøve Komputer for alle fra 29 kroner. Du kan selv vælge det perfekte tilbud - og din personlige velkomstgave - her.

Måske er du interesseret i ...