Få mere plads på computeren

De fleste har oplevet, at der ikke er mere plads på computeren. Det kan gøre computeren langsom og være en frustrerende oplevelse. 

Nemme tips: Sådan får du lynhurtigt mere plads på computeren

Der findes mange måder at spare plads på harddisken og gøre din computer bedre og hurtigere. Vi giver dig her en række helt konkrete tips og råd.

Der er få ting, der er mere irriterende ved computeren, end når den løber tør for plads. Og det sker ofte på de mest ubelejlige tidspunkter. 

Heldigvis er der mange ting du kan gøre, så du får pladsen på din computer tilbage. 

Vi giver dig her 3 lette  bud på, hvad du kan gøre:

1. Få mere plads med diskoprydning

Et godt første skridt kan være at lave en diskoprydning på computeren. Her slettes de gamle filer, som der ikke længere er brug for, hvilket kan frigive adskillige GB på computeren.

  1. Klik på forstørrelsesglasset i startmenuen og skriv “diskoprydning” og klik så på Diskoprydning.
  2. Vælg nu, hvilket drev, du vil rydde op på, og klik så på OK.
  3. Vælg nu hvilke mapper, du vil lave diskoprydning i, ved at sætte flueben, og klik på OK. Filerne slettes nu fra computeren.

2. Slet programmer du ikke bruger

Har du mange programmer installeret på din computer, kan der også der være en del plads at spare. 

Ofte installerer man nemlig et program, for så ikke rigtig at få det brugt. Og så kan man lige så godt fjerne det og bruge pladsen på noget andet.

I Windows 10 er det relativt nemt at afinstallere de fleste programmer.

  1. Klik på forstørrelsesglasset i startmenuen og skriv “fjern” og klik så på Tilføj eller fjern programmer.
  2. Nu kan du søge i dine programmer. Når du har fundet det program, du vil fjerne, skal du klikke på Fjern. Nu bliver programmet enten fjernet, eller også åbner en menu, hvor du får mulighed for at reparere eller afinstallere programmet. Her skal du vælge at afinstallere.

Er der et program, du ikke kan få fjernet med denne metode, kan du bruge programmet Revo Uninstaller i Fordelszonen, hvor du som abonnent kan downloade både program og guide.

Hvis du har brug for et nemt og hurtigt overblik over hvilke mapper, der fylder mest, er der hjælp at hente i Komputer for alle nr. 16, 2020, hvor vi bringer en guide til et praktisk program, der kan netop det.

Som abonnent kan du hente programmet, Ridnacs gratis i Fordelszonen.

3. Send filerne online 

Har du fulgt de to ovenstående råd, og mangler du stadig plads, er der heldigvis stadig meget, du kan gøre. I artiklen 'Få meget mere plads på pc'en' i magasinet Komputer for alle nummer 5/2019 viser vi, hvordan du kan spare adskillige GB på din computer med ganske få trin. 

Vi viser blandt andet, hvordan du kan lægge dine store filer i et online lager, så de ikke fylder på computeren, men så du stadig har adgang til dem, når du skal bruge dem. 

Vi viser dig også, hvordan du lægger fotosamlingen online, så du har adgang til den overalt, og den ikke fylder harddisken op. 

> Læs hele guiden med det samme i Fordelszonen (kun for abonnenter)

Sådan får du Komputer for alle

Du kan købe Komputer for alle i mange bladbutikker og kiosker.

Hvis du tegner abonnement nu, kan du læse hele bladet med det samme på dine mobil eller tablet med app'en Wype. Du får også adgang til Fordelszonen med det samme.

> Du kan prøve Komputer for alle fra 29 kroner. Du kan selv vælge det perfekte tilbud - og din personlige velkomstgave - her.

Måske er du interesseret i ...