Microsoft bygger Android ind i Windows 10

Snart kan du bruge de apps, som du kender fra din Android-mobil, direkte på skrivebordet i Windows. 

Microsoft bygger Android ind i Windows 10

Microsoft arbejder på et Android subsystem til Windows 10 og det betyder, at du i fremtiden kan installere alle dine Android-apps direkte i Windows 10.

Med funktionen "Din telefon" tilbyder Microsoft allerede begrænset understøttelse af Android-apps i Windows 10, og er du en af dem, der synes det er smart, er der nu endnu bedre nyt fra firmaet.

I fremtiden vil det blive muligt at installere alle Android-apps direkte i Windows 10, så du kan bruge dem på en større skærm - præcis som du bruger dem på telefonen i dag.

> Læs mere om mulighederne i funktionen Din Telefon her

Bygger et helt nyt undersystem

Android er installeret på 70 procent af verdens telefoner, og er i modsætning til Apples iOS et åbent system. Derfor er det naturligt, at Microsoft ønsker at få systemet til at virke i Windows 10.

I forvejen findes der et Linux subsystem i Windows 10, der gør det muligt at anvende Linux-funktioner direkte i styresystemet.

Med appen "Din telefon", som vi tidligere har skrevet om, afvikles appene stadig på din telefon, mens de vises på skærmen i Windows 10.

Nu arbejder Microsoft på fuld understøttelse af Android-apps ved at bygge et Android subsystem. Det betyder, at du vil kunne installere Android-apps direkte i Windows 10 uden at involvere telefonen.

> Læs alt om den nyeste opdatering til Windows 10 her

Skal ind i Microsoft Store

Når løsningen er helt på plads i en fremtidig opdatering af Windows 10, er målet for Microsoft at Android-appene også skal ind i Microsoft Store. 

Så kan du hente millioner af apps til Android i Microsofts egen app-butik og installere dem på din pc med Windows 10.

Vi ved endnu ikke, hvor langt Microsoft er med planerne, men følger naturligvis sagen tæt og skriver om det, så snart vi ved mere. 

Måske er du interesseret i ...